4 april 2017

Blev Sverige mindre rasistiskt i dag?

”Det är avskyvärt”, säger Stefan Löfven (S).

”Helt oacceptabelt”, säger Gustav Fridolin (MP).

”Här åker vi buss tillsammans oavsett om man är tjej eller kille, kvinna eller man”, fortsätter statsminister Stefan Löfven (S).

Det handlar förstås om den muslimska friskolan Al-Azhar i Vällingby som delat upp killar och tjejer inför bussturer, något som inte ens skolans biträdande rektor, Roger Lindquist, säger sig stå bakom.

För en sekund föresvävar mig orden som talar om att det i Sverige råder religionsfrihet och plötsligt befinner jag mig i ett inferno av, kalla dem gärna förvirrade, tankar.

När sade herrar Löfven och Fridolin att det är förkastligt att de som är Jehovas Vittnen är beredda att låta sina barn dö på ett operationsbord för att samfundet vägrar blodtransfusioner?

När ifrågasatte de att föräldrar till barn inom Lästadianismen förbjuder sina barn att titta på TV?

Varför måste mormoners missionerande ynglingar, bara killar, bära kroppsstrumpa? Har någon frågat dem om vad de tycker och har de rätt att vägra?

Vilka andra avarter, inom andra religioner, finns det som Löfven och Fridolin inte förfasas över?

Varför finns könsuppdelade toaletter?

Hur är det egentligen i rikets badhus? Gör vi ”allt” tillsammans där?

Nej, jag är verkligen inte för att den inskränkta skolan i Vällingby ska låta könsapartheid råda på sina bussar. Däremot är jag någonstans för att det ska råda någon slags likvärdig gradering på de religiöst färgade utfall som vår statsminister och hans regeringskollega gör.

Expressen är, i en ledartext publicerad i dag, något på spåren när de konstaterar att allt handlar om ”ytterst svåra samhällsproblem” och att ”några enkla lösningar” inte finns.

Att det bara är män som sitter på fik i Tensta och Rinkeby är tragiskt.

Att barn hanteras som de vuxnas totalindoktrinerade redskap är ännu mera tragiskt!

Det borde inte tillhöra en förälders rättigheter att få dyvla på sina barn en tro som barnen själva inte fått ta ställning till! Hur just detta skulle kunna förhindras är en meganöt för lagstiftarna i Riksdagen. Kanske måste ledamöterna separeras efter både kön, intressen, bakgrunder och religiösa tillhörigheter för att det alls ska kunna finnas möjligheter att resonera sig fram till en lösning?

Blev Sverige mindre rasistiskt mot muslimer i dag? Knappast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar