26 augusti 2016

Om Zika, blodgivning, bögar och ett korkat regelverk!

Läser på DN.se, som publicerar ett TT-telegram, att sjukvården i USA ska börja testa blod från blodgivare för eventuell förekomst av Zika-virus.

Vilken utmärkt idé! Den borde snarast omsättas även i Sverige!

Aftonbladets vd och ansvariga utgivare, Sofia Olsson Olsén (vilket "härligt" självförverkligande dubbelnamn), skrev i förra veckan att alla som ”kan” måste lämna blod.

Hon visade därmed sin okunskap på ett område där många som ”kan” inte får!

Fortsatt så får inte homosexuella lämna blod i Sverige med mindre än att de levt i celibat i 12 månader efter en tillfällig kärleksnatt. För heterosexuella är samma karenstid tre månader. Trots att nutida HIV-tester snabbt påvisar smitta så råder fortsatt stenåldersinställning från ansvariga.

En liknande okunskap visade DNs ledarskribent Hanne Kjöller för några år sedan då hon i ett inlägg försvarade karenstiden för bögar. 

Någon avbön har inte kommit från varken Hanne eller Sofia.

Samtidigt kan en hord heteros, eller celibatlevande homos för den delen, som nyligen kanske varit på OS i Rio eller på semester i Florida, lämna blod som om ingenting hade hänt och som om inga riskfaktorer finns!

Det är en sådan kollaps i logiskt tänkande så att ansvarig statsråd, folkhälsominister Gabriel Wikström (S), snarast borde vidta åtgärder och rätta till de nuvarande idiotierna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar