25 oktober 2015

Om två världsberömda hycklare!

”När jag bevittnar mord står jag inte tyst vid sidan av. Jag måste kalla ett mord för ett mord och en mördare för en mördare.”

”En tro som inte vet hur man rotar sig i folks liv förblir förtorkad och skapar, till skillnad från oaser, fler öknar.”

Två helgcitat från två världsberömda personer! Två citat, vars betydelse borde vara självklara för alla människor på vår planet men sagda av de som sagt det de sagt är värda att ifrågasätta!

Inte för att uttalandena på något sätt skulle vara felaktiga utan för att de är sagda av personer som är minst sagt skyldiga till att världen ser ut som den gör!

Det första citatet är hämtat från stjärnregissören Quentin Tarantino i samband med en demonstration i New York mot polisbrutalitet.

Det andra sagt av Påven Franciskus efter att den tre veckor långa synoden om familjefrågor avslutats i Vatikanen.

Tarantino, det grova våldets furste när det handlar om vidriga filmskildringar, vägrar uppenbarligen ta något som helst delansvar till att världen ser ut som den gör!

Påven, vars kyrka nyligen förbjöd en polsk präst att utöva sitt ämbete efter att han klivit ut ur den berömda ”garderoben, har uppenbarligen lång väg att vandra innan han förvandlar sin världsreligion till det han påstår att den är!

Att vara världskändis kräver sin man/kvinna! Att hycklande påstå saker man inte kan leva upp till är bevisligen mycket, mycket, lättare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar