14 oktober 2015

Maduro anklagar Internationella valutafonden!

I dagens DN finns en intressant artikel, signerad tidningens latinamerikakorrespondent Henrik Brandão Jönsson, om den Sydlatinamerikanska vänstervågen som alltmer tycks gå mot sitt slut.

Venezuelas president Nicolás Maduro har ”ett rekordlågt stöd, men styr ändå som om han hade majoriteten bakom sig”, skriver Henrik bland annat. Så sant!

Den USA-baserade, spanskspråkiga, nyhetssajten Univision.com fyller på med mera om Maduro.

I ett uttalande säger den alltmer pressade venezuelanske presidenten att han har ”bevis” för att den Internationella valutafonden har avsatt inte mindre än 60 miljoner dollar som ska lånas ut till oppositionen i Venezuela. 

Maduro påstår, redan två månader i förväg, att det kommer att komma anklagelser om valfusk i samband med de val som ska hållas i landet den 6 december och att dessa anklagelser kommer att leda till oroligheter.

”Alla som är kandidater, som väljs eller inte (…) och som deltar i protester (…), till er kan jag bara säga att fängelse väntar, rättvisa väntar och jag kommer inte att tveka att se till att ni infångas”, sa Nicolás Maduro, presidenten som ägnat en stor del av sin regeringstid åt att anklaga och fängsla oppositionella.

Han avslutade sitt uttalande med en utläggning om att ”vi måste vinna valen, det är framtiden som står på spel!”

Avslutningen är helt korrekt! Världen väntar andäktigt på att Maduro ska falla och att de förfärliga förhållandena i hans land ska tillåtas vända till en positivare ”framtid” än vad det socialistiska experimentet har lyckats åstadkomma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar