7 oktober 2015

Meryl Streep och jag lirar i samma band!

DN skriver på onsdagseftermiddagen om att en av mina favoritskådisar, Meryl Streep, hamnat i blåsväder efter att hon i en intervju vägrat kalla sig ”feminist”. ”Jag är humanist”, sa Streep.

I samband med presskonferensen inför premiären av filmen ”Suffragette” utvecklade Meryl sina åsikter: ”Det är de handlingar jag utför som räknas. Det är handlingarna som berättar vem jag är.”

Upprörd konstaterade hon att kvinnor inte ens 2015 inkluderas i tillvaron på lika villkor som männen men ”feminist” är hon inte!

”Suffragette” handlar förstås om den inte helt igenom fredliga kampen för kvinnlig rösträtt som startade i England i början av 1900-talet.

Själv tänker jag när jag läser artikeln om Meryl Streep och hennes uttalanden; Nu förstår jag plötsligt varför jag alltid haft svårt för feminister och feminismen trots att jag, naturligtvis, är för jämställdhet mellan män och kvinnor.

Jag lirar helt enkelt i samma orkester som en favoritskådis som naturligtvis har helt rätt när hon konstaterar att det är var och ens handlingar som räknas och som berättar för omvärlden vem personen är som utför dessa handlingar!

Självklart ska jag se "Suffragette" så snart den går upp på svenska biografer. Men någon feminist kommer jag aldrig att bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar