30 april 2015

Om organiserat tiggeri och ett förtroenderas!

Moderaterna vill utreda om det är möjligt att komma åt det organiserade tiggeriet. Utmärkt!
Många är skribenterna, vänsternättroll och tyckare i allmänhet som förfasas och förnekar att det överhuvudtaget skulle existera något organiserat tiggeri.

DN:s Stefan Lisinski tillhör skaran som obstruerar mot moderaternas förslag. Han försöker leda i bevis att inga som helst delar av den mänskliga misär vi ser på våra gator skulle vara organiserat. Inte ens det faktum att många tiggare tvingas betala ”hyra”, oftast till landsmän, för sina sittplatser.

Den 4 oktober ifjol publicerade samma tidning en stor artikel där de intervjuade ett antal tiggare som kunde berätta utförligt om bl.a. hyresbetalningar men också om att de tvingas låna pengar till bussbiljetten från Rumänien. Långivare är någon lyckligt lottad landsman som lånar ut pengarna till ren ockerränta. Summan som tiggaren blir skyldig lär inte tiggas ihop på en ”fikarast.”

De som fortsatt tror på teorin att det inte finns en stor organiserad brottslighet bakom den europeiska sociala tragedi som utspelas framför våra ögon borde tänka om!

Så sent som i början av denna vecka berättade DN om Luminita som sade sig ha suttit på Gärdets t-banestation i Stockholm i ett helt år. Som av en händelse var Luminita borta från sin plats redan senare samma dag och har inte befunnit sig där sedan tidningspubliceringen om henne! Kanske hade någon välvillig medmänniska informerat henne, som troligen helt saknar utbildning, om att en utlänning endast får vistas i Sverige i 90 dagar per halvår utan tillstånd. Eftersom Luminita i tidningsartikeln erkände att hon varit här längre än så, och DN publicerade citatet, så erkände hon därmed brott mot utlänningslagen. Om DN anser sig ha gjort det rätta är svårt att säga! Däremot är det lätt att tycka att även på en av Sveriges största tidningar så tycks det vara svårt att bestämma sig för vad man egentligen ska tycka!?! Hur som helst så är Luminita nu genast ersatt av en landsman som sitter på exakt samma fläck som hon satt på dag ut och dag in!

Präktiga Sverige ska fortsätta på den präktiga banan tycks det som om de som förnekar organiserat tiggeri tycker.

Denne bloggare tycker att vi ska fortsätta att ta emot flyktingar som ingenting annat önskar än trygghet långt från krig. Däremot anser jag inte att det är okej att medborgare i ett annat EU-land ska fortsättas att tycka synd om på det sätt som moderatkritikerna i dag anser.

Vad det blivit av alla de påtryckningar mot Rumänien som Stefan Löfvens ministär utlovade efter valet i höstas är ytterst oklart.

Samtidigt redovisar SVT i dag en SIFO-undersökning som kan meddela att svenskars förtroende för den nuvarande regeringen har tokrasatmängder av områden.
Frågan är vad svenskar vill? Vad vill DN:s journalister? Vilken bild vill vi att världen ska ha av Sverige?

Mitt förtroende för svensk journalistik, svenska väljare, Löfvens regering och för Sverige dalar sakta men säkert!

1 kommentar:

 1. En man står på gatan och tigger.
  Hans ben ser illa skadade ut och
  han lutar sig mot en käpp.
  Samma dag sitter jag på t-stationen
  och då kommer samma man förbi fullt
  normalt gående.

  En kvinna stoppar mig på gatan och
  säger att hon tappat sin plånbok.
  Kan jag låna henne 200 kr så hon kan
  köpa en tågbiljett till Uppsala?
  Nästa dag står hon där igen och jag hör
  henne ställa samma fråga till en annan.

  Jag sitter framför en kiosk och äter en
  glass då tre kvinnor kommer fram. De
  vill sälja "guld" ringar till mig, Medan dom
  tjatar så märker jag att en av kvinnorna
  är på väg mot min ryggsäck som står på
  marken bredvid mig.

  Så kan det också se ut.

  SvaraRadera