26 april 2015

Marit Paulsen en utdöende politikertyp!

Marit Paulsen meddelade i helgen att hon kommer att tacka för sig i Bryssel och EU-parlamentet.

”Kroppen vill inte vara med”, säger hon i en kommentar till SR Ekot.

75-åriga Marit kommer att saknas av många, inte minst denne bloggare! Hade lite svårt för ”tanten” under hennes tid som sosse men sen….

Vad hon har gjort för Europas kossor, höns och grisar är mer än vad de flesta politiker gör för mänskligheten under sina karriärer.

Som en, positivt och uppskattande menat, surkärring har hon fått mängder av rigida politikerkollegor att stanna upp och tänka efter!

Första svängen till Bryssel tog hon gubben och husvagnen med på resan. Husvagnen lär de sedan ha spenderat mången belgisk natt i tillsammans.

Därutöver hedrar det Marit att hon har en så stor personlig integritet. Det finns nog ingen journalist som lyckats dra ur henne hur många barn hon har uppfostrat? Eller hur många av dessa barn som i så fall är hennes egna?

Kanske är tiden ute för politiker av det slag som Marit visat sig vara? En rejäl husmor med synpunkter som jag tror delas av många. Med livserfarenhet utöver vad en normal-Svensson kan tillgodoräkna sig under en livstid.

Den bok Marit nu skall skriva, enligt henne själv med titeln ”Av jord är du kommen”, kommer att införskaffas så snart den utkommer!

Tack Marit för en magnifik livsgärning så här långt! Hoppas att du orkar fortsätta skapa debatt från din välförtjänta tillvaro som pensionär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar