26 april 2015

1 maj borde skrotas som helgdag!

När jag var liten, det är längesedan, satte min mor och mormor på sig sina finaste outfits på 1 maj.
Vi skulle, naturligtvis kollektivt, gå man ur huse och från någon trottoarkant beskåda demonstrationerna. Jag begrep ingenting förutom att jag tyckte det var pampigt med orkestrarna vars medlemmar kunde traska och spela samtidigt. Alla de röda fanorna betydde just ingenting. Däremot grundlades mitt livslånga musikintresse den gången även om jag senare förstod att orkestrarna var osynkade och spelade falskt, något som en gedigen musikutbildning många år därefter övertygade mig om!

I tonåren obstruerade jag mot min konservative far genom att bära näbbstövlar och palestinasjal. Kanske influerad av gener från mödernet? Sedan länge var mina föräldrar skilda.

Att 1 maj fortsatt är helgdag är för mig ett mysterium.  Nu skriver vi 2015 och många är sätten att framföra sina åsikter på. Det twittras, bloggas, instagramas, skrivs insändare och gud-vet-allt.

Att dagen är helgdag och att det demonstreras denna dag är beklämmande. Särskilt beklämmande är det när en vänsterregering sitter vid makten, något som även var verklighet när mor och mormor dressade upp och jag var en liten knatte! Att protestera mot allt, även den sittande, av en majoritet av demonstranterna självvalda, regeringen känns så anno dazumal!

Om nu allt kunde vara bättre så vore det lämpligare att alla med jobb gjorde en insats även denna dag. Världen blir inte bättre av plakat, fanor och falskspelande orkestrar.

Vi måste alla hjälpas åt att förbättra tillvaron på alla sätt. Detta görs inte i ett demonstrationståg! Skrota helgdagen den 1 maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar