11 april 2014

Sossarna gör unga arbetslösa!

I dag har sossarnas finansministeraspirant Magdalena Andersson presenterat hur hennes parti tänker sig framtiden i ett sossestyrt Sverige.

Anders Borg (M) aviserade härförleden skattehöjningar men dessa är endast en svag högerfläkt mot vad som vänta skall om vänstervindarna stormar in i september!

Återställd, d v s höjd, restaurangmoms och slopad rabatt på arbetsgivaravgifter för unga står på agendan om Magdalena, och hennes partikamrater, får bestämma.

Alla de, mestadels unga, som fått jobb på krogen sedan restaurangmomsen sänktes kan känna sig blåsta på sina jobb!

Men i sossevärlden är detta troligen lätt avhjälpt; Medelst partiets standardförfarande, i sossevärlden kallat ”arbetsmarknadsåtgärder” kommer en stor del av de unga att tvingas in i hopp- och meningslösa ”projekt”. Allt för att de inte ska synas i arbetslöshetssiffrorna! För det minns väl de flesta att folk i en sossepolitisk arbetsmarknadsåtgärd aldrig redovisats någonsin i siffror över arbetslöshet?

Vad de extra skattekronorna ska användas till väljer Magdalena att kalla för ”reformer”. När detta ska ske är hon däremot otroligt svävande på! Möjligen får vi veta om några veckor då hon ska presentera sin vårmotion. Eller så får vi vänta tills att sossarna presenterar sitt valmanifest senare i sommar?

Mer troligt är att vi inte alls får veta utan att väljarkåren får köpa grisen i säcken!

Jag hoppas att de som är yngre, kanske arbetslösa eller haft jobb en tid tar sig en funderare på om höjda arbetsgivaravgifter och höjd krogmoms är vägen till framgång för dem själva och de jämngamla kompisarna.

Det är ju knappast färre jobb det här landet behöver! Och särskilt inte bland de som har ett helt liv framför sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar