2 april 2014

Om kvacksalvares bluff och andras ekonomiska ruin!

I något som tycks bli en serie har Expressen börjat ett korståg mot kvacksalvare som lurar svårt sjuka, och andra, rena dumskallar, på allt de äger och har! Bra jobbat Expressen!

I gårdagens tidning besökte en av tidningens reportrar anonymt ”Kvantmedicinaren” Sigyn Waerland, som med hjälp av en orakelmaskin minsann kunde berätta för reportern att hon minsann led av ett 50-tal olika sjukdomstillstånd men att dessa skulle kunna åtgärdas mot en rejäl slant.

Sigyn tar en tusenlapp i timmen och rekommenderar ofta sina ”patienter” ett klippkort för närmare 15 tusenlappar. För att rädda sitt eget skinn måste Sigyns patienter skriva på ett avtal där de bekräftar att de förstått att ”Kvantmedicinaren” inte alls är läkare.

Sigyn ordinerar allsköns mirakelmediciner som t ex ”laddade saltsockerpiller” samt ett preparat med kokoppor! Besöket för Expressens reporter går loss på 6000 kronor och hon rekommenderas fortsatta regelbundna återbesök för att få bukt med alla ”obalanser.”

I dagens tidning besöks ”alternativmedicinaren” Larysa Gustafsson som utför en s k ”levande blodanalys” som påstås förevisa både parasiter, svamp och bakterier i reporterns blod trots att hon just kollat blodvärdena vid ett riktigt laboratorium som inte kunnat påvisa några fel.

Med ordinerade ”läkemedel” går behandlingen hos Larysa på ca 3000 kronor.

När reportern senare konfronterar Larysa så hotar "alternativmedicinaren" med både sin man och med polis!

Jag blir så otroligt beklämd!

Att rena dårar som dessa två självutnämnda vårdproffs, år 2014 i Sverige, kan tillåtas fortsätta sin verksamhet är absolut, fullkomligt, ofattbart!

Jag begriper kanske om en svårt sjuk människa, som just har fått veta att hoppet är ute, söker alternativa metoder. Det visar inte minst antroposofernas existens i Järna. Ja, just de som förbjuder sina följeslagare att vaccinera sig mot mässlingen och därmed är en fara för riskgrupper i samhället.

Men att någon väljer att sätta sin tro på en ”orakelmaskin” eller en ”levande blodanalys” hemma hos någon som påstår sig kunna bota 50 sjukdomar i ett nafs? Nej, där går gränsen för vad jag kan begripa!

Många är de sjukligt sjuka människorna i vår samtid. Frågan är om inte kvacksalvarna tillhör de allra sjukaste och därmed borde omhändertas för att förhindra att de vållar ekonomisk, psykisk och fysisk katastrof hos desperata medmänniskor som förtvivlat griper efter halmstrån som inte finns?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar