16 april 2014

Om GP, nyheter, adress- och vallistor

Jag gillar Göteborgare! Av någon helt outgrundlig anledning!

Förutom att de tror sig bo på ”Sveriges framsida” så heter alla killar Glenn och befolkningens humor är ganska så tröttsam.

Fast jag tycker att de har en vass tidning, GP, med en vass nyhetsredaktion som ofta, oftare än alla andra tidningar i Sverige sammantaget, presenterar ”egna” nyheter.

Jag kollar ofta GP:s hemsida och får mig ofta till livs nyheter som jag inte funnit, finner eller någonsin kommer att finna någon annanstans. Fast det kan handla om nog så tankeväckande saker!

I dag berättar GP om hur en göteborgska, Linn Eriksson, ovetandes hamnat på en lista som riksdagskandidat för ”Sortitionsdemokraterna.”

Det är en bloggare, Johan Melin, som satt ihop en egen lista baserad på adresser från Lotto och Keno (Svenska Spel) och registrerat en lista inför höstens val.

Linn vill, av fullt förståliga skäl, inte figurera på listan och påpekar att hon inte fått någon förfrågan om att delta på densamma.

GP intervjuar vidare Carl-Otto Björkling på Valmyndigheten som meddelar att har man en gång hamnat på någon lista så är det alls inte så lätt att slippa undan. Carl-Otto berättar att bara den som anmält listan kan stryka namn på densamma.

Dessa nyheter väcker några frågor:

Hur är det möjligt att hämta ut adresslistor från Svenska Spel och i så fall varför?

Varför gör inte Valmyndigheten någon slags dubbelkoll så att de som dyker upp på en lista verkligen vill vara inblandade?

Jag vill gärna tro att dagens GP-scoop är ett urdåligt försök till göteborgskt påskvitsande men misstänker tyvärr att så inte är fallet.

Vem vet förresten; Kanske jag som lottospelare dyker upp på någon lista inför valet!?! Blir jag vald ska jag arbeta för mer seriositet i bloggvärlden och att oskyldiga människor aldrig utnyttjas i sammanhang som de inte vill delta i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar