13 april 2014

Om tvättstugan som grannsämjans fördärvare!

Vad är det med tvättstugor i hyreshus?

Varför är de den ständiga källan till osämja och ”arga-lappen”-anslag?

Frågan aktualiseras (för vilken gång i ordningen?) i helgen! Det är GP som berättar om hur polisen kallades till en tvättstuga i Uddevalla där två kvinnor höll på att klösa ögonen ur varandra.

Efter medling blev de två antagonisterna sams och Kristoffer Lidre, inre befäl vid polisen i Uddevalla, vet inte vad det var som orsakade osämjan.

Fast trots att jag förundras så ska här villigt erkännas att det inte alls var länge sedan jag själv anslog en hat-lapp i ”min” tvättstuga. Detta efter att någon mindre begåvad granne ständigt, under mer än ett halvår, lyckats hälla tvättmedelspulver i facken för sköljmedel i tvättstugans maskiner!

Varje gång jag skulle tvätta fick jag inleda första halvtimman av mitt tvättpass till att spetta loss tvättmedelspulvret som cementerats i sköljmedelsfacken.

Många blev de helt nya svordomarna under denna bedrövliga period!

Att ”arga” lappar vållar mycken glädje i cyberspace, ja t o m i böcker, är allom bekant!

Men de ursprungliga problemen kvarstår! Vad är det som gör att ”folk” skiter i att lämna ett allmänt utrymme efter sig såsom de förväntar att finna detsamma?

För inte är det så att de som slarvar själva vill mötas av ett smärre kaos när det är deras tur att utnyttja ett så smart påfund som en allmän tvättstuga?

Min egen hatiska lapp gav i alla fall effekt!

Om det nu inte är så att den skyldiga laddar batterierna för att gå till nya attacker…

Jag laddar hatlappspappersbunten och vässar på nya sura uppstötningar! Ifall att!

1 kommentar:

  1. Själv jobbade jag i många år som fastighetsskötare och aldrig var gubbarna och tanterna så ilska som just i tvättstugan. Det räckte att man hörde ordet ludd och så var kriget igång. Det var som hela tillvaron för en del helt kom på ända.

    SvaraRadera