13 februari 2014

Venezuela vid ruinens brant!

Nicolás Maduro, den f d busschauffören som nu är president i Venezuela, förnekar sig inte!
Maduro, som tog över presidentskapet efter Hugo Chávez död för ett år sedan, gör allt som står i hans makt för att förvandla landet till en diktatur!

I dag har han beslutat att de oppositionella, som de senaste dagarna demonstrerat i Caracas, skall jagas. Detta för att de sägs vilja ”störta regeringen med våld."

Bland de eftersökta finns, den alltmer populäre, oppositionsledaren Leopoldo López, som sägs ha ”uppviglat till mord och terror!”

När jag nyligen besökte min paradisö, belägen bara ett par mil utanför Venezuelas kust men långtifrån venezuelansk, så talade Maduro om att förbjuda motorcyklar i huvudstaden eftersom alla dessa framfördes av rånmördare!?!

Landet som har en inflation på över 50 %, där presidenten för bara ett par månader sedan drev igenom minskad makt för parlamentet och mera makt till sig själv, där kriminaliteten når toppnivåer bl.a. beroende på utbredd arbetslöshet och hopplöshet hos befolkningen, där dagligvaror som toalettpapper saknas i snabbköpen, närmar sig sakta men säkert ruinens brant trots oljeinkomster!

López säger att ”regeringen spelar våldskortet” trots att det är regimen som står bakom landets bedrövliga situation. Han säger också att han uppmanat till lugn men att befolkningen inte kan ”backa, eftersom det handlar om vår framtid, om våra barn, om miljoner människor.”

Busschaffis, aka president, Maduro visar med all önskad tydlighet att vänsterexperiment aldrig lyckas. Och aldrig kommer att lyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar