12 juni 2012

Tiggeri-slaveriet år 2012 måste stoppas!

Centern vill se över möjligheterna att få bort tiggeriet från gatorna.

Genast skyndar kritiker till, tycker synd om de som drabbas och muttrar något i mungiporna om rasism.

Alla vi som dagligen utnyttjar kollektivtrafiken i någon storstad har sett de laminerade lapparna. Framställda, med text på perfekt svenska, av ”någon” som alls inte är bekant med den som lägger ut bilderna i tåg, bussar och t-bana.

På bilderna ser vi, nästan jämt, två barn. Det ena sägs ha cancer, det andra är drabbad av något ännu hemskare. Den förälder som inte är på plats i Sverige har nyligen gått bort osv osv.

Tiggaren kan, trots de laminerade vädjandena, inte ett ord svenska. Däremot är han/hon bra på att säga ”pliiiiis”!

Centerpartiet har helt rätt i att det är bedrövligt det som pågår. Inte för att det inte är synd om tiggarna utan för att dessa, i tillägg till sin övriga misär, är utnyttjade av känslokalla brottslingar. Självklart handlar det i de flesta fall om människohandel!

Polisen i Stockholm gjorde ett försök häromåret att skicka hem ett gäng tiggare till hemlandet men fick på skallen för det. Det har medfört att en del tiggare numera går omkring med ett dokument som, på juridiksvenska, minsann förklarar att de har rätt att göra det de gör.

Att en tidig förmiddag se ett gäng med människor få pappmuggar, laminerade foton och bli tilldelad en t-banelinje är att få se något som måste stävjas. Att få se samma grupp samlas framåt 18-19-rycket för att räkna av dagens kassa är beklämmande. Men jag har sett båda företeelserna!

Jag tror att vi gör tiggarna en ogärning om vi ger en slant. Myntet ifråga hamnar i alla fall inte där det borde utan hos ett vidrigt människohandlande kräk!

Att SvD i dag publicerar en tårdrypande text om den fattiga rumänska familjen som rest hit för att tigga är en journalistisk kollaps! Vad hade egentligen skribenten väntat sig att den intervjuade flickan skulle berätta? ”Jo, förstår du, min tiggeri-hallick står där borta och om jag inte skrapar ihop tillräckligt så blir det inte kul för mig” hade nog varit närmare sanningen!

Jag hoppas att Centern får gehör för sitt förslag och att ett arbete snarast påbörjas som, förhoppningsvis, sätter stopp för det nutida och vidriga slaveriet!

1 kommentar:

  1. Tack för att någon tar upp detta! Det måste verkligen göras något åt problemet, på något sätt. Håller det på så här så kommer det bara att öka och öka.

    SvaraRadera