24 juni 2012

Arabisk vår blev höst!

Mohammed Mursi har vunnit det egyptiska presidentvalet. Med nära hälften av de röstberättigade som stannade hemma är det svårt att veta om det verkligen är det egyptiska folkets vilja som nu går i uppfyllelse.

Det muslimska brödraskapet, som Mursi representerar, har på agendan att införa sharialagar och bortse från sekulära sådana.

Denna söndagseftermiddag är det bara att beklaga alla egyptiska tjejer som inte lär ha en framtid att se fram emot. På med burkan, in i köket, föd barn och tro föralldel inte att utbildning kommer att vara tillgänglig för er!

Kanske inser det egyptiska folket så småningom att det kanske inte var den mest lämplige kandidaten som nu blir president. Kanske orkar de då ännu en gång sätta sig till motstånd mot regimen.

Till dess är den arabiska våren utbytt mot höst!

5 kommentarer:

 1. Vad har du mot höst? Det blev en svinkall vinter.

  SvaraRadera
 2. Ja, tänk så bra de skulle fått det under militärens kandidat istället, pah... För övrigt har militären fortfarande all verklig makt i landet, så det kan du glädjas åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig påstått att alternativet hade varit så otroligt mycket bättre. Möjligen hade jag trott att det egyptiska folket skulle ha velat mer med sin spirande förnyelse....

   Radera
 3. "det egyptiska folket skulle ha velat mer med sin spirande förnyelse"

  Det beror på om "demokratierna" i väst fortfarande har "intressen" i Egypten som de vill bevaka. Vi har ju så tydligt sett under hela den arabiska våren hur diktatur efter diktatur fått stöd av både västregimer och deras hemliga polis för att in i det lägsta hålla de vid makten. Är du orolig att de ska välja fel väg för dina intressen så kan jag säga att väst har valt fel väg för DERAS intressen under snart ett hundra år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan man se valresultatet, där halva väljarkåren stannade hemma, som om det muslimska brödraskapet förbjöd sina kvinnliga släktingar att gå till vallokalen....

   Radera