4 juni 2012

SD-politiker eldar upp förtroendet!

29 augusti ifjol larmade Frida Grundström, ordförande för Sverigedemokraterna i Gnesta, 112 och meddelade att hon var utsatt för ett brandattentat och att hennes ytterdörr stod i lågor.

Frida passade dock på att fota händelsen innan hon ringde.

I dag är hon själv misstänkt för att ha iscensatt dramatiken.

Har man svårt att få gehör för sina egna politiska åsikter så kanske det bara återstår att tända eld på den egna lägenheten för att få uppmärksamhet.

Att den egna trovärdigheten samtidigt blev en askhög reflekterade nog inte Frida över!

5 kommentarer:

  1. Det lustiga är att det är precis samma taktik som nazisterna använde för att komma till makten under 30-talet.

    Begå grov brottslighet och skyll på andra..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha och som Sverigedemokraterna använde öppet i början av dess karriär. Framför allt i egenskap av BSS

      Men Sverigedemokraterna försöker gå tillbaka till en romantisk bild av ett Sverige som aldrig existerat så vem blir förvånad när de gör bort sig gång på gång.

      Men jag för min del är glad att de kom in i riksdagen. Politik har blivit så mycket roligare sedan de kom in. Jag menar utan dem är det som att gå på en cirkus utan clowner. Hur kul är det?

      Så jag anser. Rösta på Sverigedemokraterna. Inte för att de vet vad de gör, på något sätt har verklighetsförankrade åsikter eller politik utan för att det blir så mycket roligare med dem i riksdagen.
      http://www.youtube.com/results?search_query=sverigedemokraterna+g%C3%B6r+bort+sig&oq=sverigedemokraterna&aq=2&aqi=g10&aql=&gs_l=youtube.3.2.0l10.1532.3953.0.6474.18.7.0.10.10.1.200.620.5j1j1.7.0...0.0.wT8v4HpMmZg

      Radera
  2. Det kanske bör påpekas att hon misstänks för att ha anlagt branden vilket inte är samma sak som att hon de facto anlangt branden. Hon är således inte dömd.

    Expressen har med denna publicering och uthängning av en misstänkt tagit sig till samma journalistiska nivå som vissa andra, kända och ökanda, alternativa medier som utmärker sig genom att publicera namnuppgifter på misstänkta (och dömda) gärningsmän. Vilken tur att Expressen i alla fall behandlar alla grova brottlingar lika oavsett ex. härkomst eller politiskt hemvist. Det är ju precis denna öppna, oselektiva och objektiva rapportering som byggt upp allmänhetens stora förtroende för Expressen och som gör att alternativa medier får svårare och svårare att nå ut till de breda folklagren.

    En SD-politiker borde väl inte ens försöka fejka en attack mot sig själv efter det mediala gatloppet som förre SD-politikern Arnold Antoni fick löpa i samband med en påstådd tidigare attack? Antonis hela trovärdighet slaktades då offentligt baserat på ett läkaruttalande och det återstår att se om Grundström behandlas på samma sätt baserat på ett polisuttalande. Det är väl knappast så att SD kör en organiserad utomparlamentarisk kampanj mot sina egna politiker, eller vad tror ni?

    Det är väl förresten inte så konstigt om man fotar t.ex. en pyromanattack om men har en mobilkamera i närheten idag? Folk fotar ju vid div. udda tillfällen. Mikael Öun tog ju t.ex. ett fotografi när han satt på Estonias köl efter förlisningen medan andra väljer att fota Björn Ranelids trafikolycka.

    Det som dock är mest tänkvärt här är att pyromandådet hos Grundström är inte precis den enda potentiellt farliga händelse som drabbat politiker, och då SD-politiker i synnerhet, de senaste åren - vilket var och en borde noterat. Se t.ex. dessa artiklar: http://www.jnytt.se/nyhet/47717/sd-politiker-utsatt-for-attack-i-sitt-hem , http://www.dn.se/sthlm/fangelse-for-sd-attack och http://www.sydsvenskan.se/sverige/politiker-far-inte-okat-skydd/. I den sista länken framgår för övrigt detta: "Missnöjda medborgare som reagerar på enskilda beslut, står för flertalet hot mot förtroendevalda, enligt Säpo. Hot från organiserade kriminella miljöer är ovanliga. Sverigedemokraterna är dock ett undantag och utsätts kontinuerligt för hot och aktioner från den autonoma vänstern.". Politiskt våld och tveksamma utomparlamentariska metoder verkar således tyvärr vara en relativt återkommande företeelse i Sverige idag.

    Jag vill avsluta med tacka Expressens ledarredaktion för att de så aktivt arbetar för att bevara den undersökande kvalitétsjournalistiken i detta land. Ni visar med ert föredömliga agerande ständigt varför ni är så mycket bättre än era konkurrenter. Jag böjer mig härmed virtuellt för att visa vad jag tycker om tidnigen i fråga. Det börjar ju tyvärr bli ovanligt med svenska tidningar vars främsta signum är opartiskhet och som gång på gång utmärker sig med djupa, tankeväckande reportage. Det är som sagt det som lagt grunden till medborgarnas stora förtroende för Expressen. Eller hur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåja. Politiker är offentliga personer och har under många år fått stå ut med att visas med namn och bild då de blivit misstänkta för brott. Politiker från andra partier blir ju uthängda för en fortkörning (med rätta) så varför ska då inte en sverigedemokrat hängas ut för en misstänkt mordbrand?

      Radera
    2. Lika för alla? Jo tack. Hängde Expressen t.ex. ut de misstänkta(!) (och senare även dömda!!) socialdemokraterna som togs på bar gärning i LO:s övernattningslägenhet med prostituerade precis innan valet [http://www.expressen.se/nyheter/s-politiker-kopte-sex---far-dagsboter-och-atalas/]? Eller hängde de ut den vänsterpartistiske riksdagskandidaten från Kristianstad som dömdes för att ha våldtagit en pojke? Finns säkert fler exempel skulle jag tro även vad det gäller politiker. Om vi sen går över till "vanliga" grova brottslingar så är man måhända än restriktivare, även vad det gäller dömda(!) grova förbrytare. Man får nästan mer information om den s.k. "Smygaren" (en av Sveriges värsta sexförbrytare) genom en enkel googling än vad man får i Expressens artikel [http://www.expressen.se/gt/smygaren-en-av-sveriges-varsta-sexforbrytare/], [http://www.svenskamord.se/index.php?topic=10115.0]. Media hängde villigt ut de riktiga namnen på "Engla-mannen", "Hagamannen" och serievåldtäktsmannen i Örebro men varför hängde Expressen inte ut "Smygaren"?

      Radera