6 februari 2012

Sätt åt tjuvar! Filma! Fria oskyldiga!

Datainspektionen gör det igen!

Den personliga integriteten går före allt annat enligt densamma. Långt före stävjande av brott!

Det aktuella fallet som i kväll rapporteras, av bl a DN, handlar om butikschefen som fick nog av allt svinn i sin butik och därför satte upp en dold kamera för att hålla koll.

FY, sa Datainspektionen!

Jag har tidigare bloggat om ett liknande fall där SJ filmade i bistrovagnar på X2000 och på så sätt kunde sätta dit en flock banditer. Medan helt oskyldiga kunde rentvås.

Jag kommer aldrig att fatta varför upprördheten över att bli filmad finns om den som filmas har rent mjöl i påsen.

Att kunna avfärda anställda från en misstanke borde väga oändligt mycket tyngre än att kollektivt misstänkliggöra desamma!

2 kommentarer:

 1. Problemet är att den här storyn har tappat en del info för varje artikel som kommit (speciellt i riksmedia). Tydligen har det varit så att tidigare har de på Hemköp här i stan (d.v.s. Östersund) ställt "överblivna" varor i fikarummet och låtit de anställda ta av dessa. Sen har de även börjat använda fikarummet som lager och slutat ställa ut "överblivna" varor. Flera personer som jobbat där har även nämnt att det varit lite otydligt gällande denna förändring och istället för att ta ett samtal med de anställda om detta så har butikschefen istället satt upp en kamera...

  SvaraRadera
 2. Hur skulle det kännas att arbeta ihop med arbets"kamrater" som uppenbarligen stjäl av sin arbetsgivare? När går de över till att stjäla av DIG?
  Jag har noterat att det socialistiska tänket om att "här finns så myckat det gör nog inget om jag nallar lite" är mycket utbrett. Från högsta till lägsta. alltifrån Kamrat Göran(s) stöld av 258 miljarder från pensionärerna till de som stjäl pennor, papper på sin arbetsplats..
  Jag har arbetat som väktare och en morgon hittas tre skruvar (totalt värde ca 2kronor) i en nyckelväska som använts under natten.
  Den mannen fick aldrig komma tillbaka till jobbet..

  SvaraRadera