18 februari 2012

Är svenska folket idioter?

I en undersökning, beställd av TV4, utförd av Novus Opinion, uppger 61 % av svenska folket att de inte har särskilt bra koll, eller ingen koll alls, på hur stor deras pension kommer att bli!

Det är skrämmande!

Är svenskar i allmänhet så svårt sossefierade så att de tror att farbror/tant Staten ska komma till undsättning under livets utförsbacke?

Jag fattar nada!

En uppmaning till de 61 procenten blir: Gå genast in på sajten www.minpension.se och påbörja arbetet med att kolla upp vad som händer senare i livet. Vidta därefter lämpliga åtgärder.

Den som är ung borde bums börja ett eget pensionssparande. Om så bara med en hundring i månaden.

Varför är ni så många därute som inte vill/törs/kan/förstår bättre än att inte ta ansvar för hur resten av era liv ska te sig???

Det är så att man blir mörkrädd….

5 kommentarer:

 1. Jag tror tvärtom!
  Svenska folket har nu förstått att merparten av dem aldrig överhuvudtaget kommer att få någon pension, eftersom vi enligt statsminister Fredrik ska jobba till 75. Vem orkar bry sig då? Den där hundralappen i månaden kan man ha skojigare för.
  Från arbete till kista. Billigt o bra för samhället.

  SvaraRadera
 2. Javisst! Lev upp dina stålar i förtid. Men kom inte krypande som 80-åring och säg att du inte visste....

  SvaraRadera
 3. Kan inte låta bli för nu är det nog hundrade gången. Måna, Fredrik ÖPPNADE FÖR FÖRSLAG att den som vill och kan får jobba till 75. Sossebladet och allt vänsterfolk kan tydligen inte läsa då det utbröt total panik då monstret Reinfeldt "tvingar" alla att jobba till 75. Medelåldern är otroligt mycket högre nu än vad den var när nuvarande pensionsålder sattes, Fredrik har helt enkelt kollat igenom och sett att något måste förändras och då öppnat en möjlighet att jobba till 75. Förövrigt, skön blogg Jens.

  SvaraRadera
 4. Mängder med kommentatorer i Aftonblaskans kommentarsfält har ju spytt ur sig saker som "att nu ska den oempatiske Reinsvält tvinga oss alla att jobba till 75", med lite variationer..
  Ingen har velat korrigera felaktigheten, för det är ju precis vad man vill att "folket" (s)kall tro.
  Skillnaden mellan Allians och Gegga är fö minimal. Skattesänkningarna har minskat skattetrycket knappt ens marginellt, nån procent, en sak till man inte vill nämna. Vi leder fortf Skatteligan eller ev 2-3 plats..

  SvaraRadera
 5. Åh, vad känsligt det verkar vara för högermänniskorna det här. Så kul att jag måste skriva ett svar. Fredrik sa inte - vad jag hörde i en politiskt oberoende radiointervju - att han "öppnar för förslag". Eller så vet han inte vad han egentligen sa? Kanske uttalade han sig utan att fråga Anders först?
  Pensionspengarna är naturligtvis bortspekulerade - det borde väl t.o.m en högerkille förstå!
  Undrar också var du hämtar din statistik från, Johan. Vore intressant att se källan till "Medelåldern är otroligt mycket högre nu än vad den var när nuvarande pensionsålder sattes".
  Nä ni, jag är varken intressread av att jobba till 75. Jag är heller inte intresserad av att omskola mig och ta studielån vid 60. Gör något åt ungdomsarbetslösheten i stället för att "uppmuntra" gamlingar att jobba tills de stupar!
  PS. Håller med om att det är en superskön blogg :)

  SvaraRadera