4 februari 2012

Odemokratier, våld och rop på frihet!

I Syrien uppges mer än 300 personer ha dödats i staden Homs det senaste dygnet.

Bashar al-Assads regim fortsätter, oförtrutet, att försöka kväsa protesterna mot landets styre.

I FN lägger Kina och Ryssland in sitt veto mot en resolution som skulle innebära sanktioner mot Syriens ledning.

Att Kina har en ledning som motarbetar alla försök till demokrati, censurerar media och lever upp till precis allt som en enpartistat kan åstadkomma visste vi.

I Ryssland börjar det bli en smula småsvettigt för Putin & Co. Jätteprotestmöten arrangeras lite överallt i landet och vittnen citeras i media när de säger sig varit tvungna att slänga tusentals röster i senaste Duma-valet.

Det räcker helt enkelt inte längre för Putin att slita av sig skjortan och brösta upp sig!

Inte ens utkommenderande av Putin-trogna räcker!

Världens envåldshärskare och deras hantlangare går förhoppningsvis mot svidande nederlag inom en snar framtid!

Oavsett var det sker och oavsett vilken typ av odemokrati de förespråkar!

5 kommentarer:

 1. "Världens envåldshärskare och deras hantlangare går förhoppningsvis mot svidande nederlag inom en snar framtid!"

  Man kan ju alltid hoppas men, nej, jag tror inte det. The Long-legged mack daddy tycks sitta säker en tid till. Frågan med honom är väl dock huruvida han är en envåldshärskare eller ej, men hantlangare har en uppsjö av.

  SvaraRadera
 2. Fast om man har makt att utkommendera folk till motdemonstrationer, fixa en rösträkning till egen fördel och se till att själv skifta mellan premiärministerposten och presidentditon för att kringå lagen så vete tusan om människan inte är envåldshärskare?

  SvaraRadera
 3. Jens, jag är en annan "anonym" här och kan bara bekräfta att dina "tyckerier" om situation i Syrien visar på att du saknar förståelse i frågan helt och hållet. Inte nog med det så är du också vilseledd i frågan om Putin och Ryssland.

  Enligt ryssarna är det upp till syrierna själva att bestämma hur de ska lösa deras egna problem. Vi har ingen moralisk rätt att blanda oss i och med våld stödja ena parten (oppositionen) och döma den andra med våra egna mått. Syrien är en krutdurk där dagens blodspillning kan lätt förvandlas till floder av blod och förstörelser så som det har varit tidigare i Irak, Libyen mfl. Är det det du vill?

  SvaraRadera
 4. Nej, du "andre anonym"!: Jag är verkligen inte för blodspillan! Däremot är jag en frihetstörstande medborgare som tror på demokrati och som tror på människans inneboende kraft! Men jag inser att ni är en hel flock med individer i omvärlden som tror på något helt annat. Å det skrämmer mig!

  SvaraRadera
 5. Jens, jag tror på gud, på gudomlig kärlek men inte på demokrati längre, tyvärr. I dagens samhälle ersättes kyrkor med diverse politiska organ utan mänsklig substans. Demokrati är ett maktmedel som dessutom kommer och går. Kärleken och gud består. Du behöver inte vara rädd för mig för jag hotar ingen, inte ditt tro på demokrati heller. Men precis som du, tror jag på friheten och till skillnad från dig tror jag att man inte kan få sin frihet på bekostnad av andra, utan i samhörighet med andra. Därför anser jag att det kan bara finnas en fredlig och politisk lösning i Syrien, inte militär. För det är bara en sådan som kan rädda oss och dem i Syrien och närliggande mellanöstern.

  SvaraRadera