2 februari 2012

Facket i Sverige har kamikazetendenser!

Den svenska fackföreningsrörelsen är på utdöende.

Det senaste tydliga tecknet på detta är att Unionen nu varslar om strejk för kabinpersonalen vid ett antal charterflygbolag.

Naturligtvis hotas det med att göra så mycket skada som möjligt och därför läggs varslet inför sportlovet.

Tror Unionen på fullaste allvar att semestersugna barnfamiljer, vars enda möjlighet att åka på semester är under skolloven, blir imponerade?

Tror Unionen att folkopinionen och lusten att bli fackmedlem ökar i samma takt som strejkvarslen läggs?

Vad handlar konflikten om då? Jo, främst protesteras det emot att servitriserna och syrgasmaskdemonstratriserna (ja, ja, storma på om att jag är fördomsfull!) kan tvingas arbeta 60 timmar under en sjudagars period.

Ingenting sägs dock om hur länge kabintrollen sedan är lediga. Märkligt!

Det flesta i riket som arbetar skift har ibland arbetsveckor som överstiger 40 timmar. Lika ofta har de motsvarande antal timmar mindre i arbetstid andra veckor. Det är liksom en deal man gör om man väljer ett arbete med oregelbundna arbetstider!

Men Unionen; Kör på med strejk. Gör det dyrare att åka på semester och se till att era medlemmar blir arbetslösa, att resebolagen måste höja priserna och att Sverige snurrar långsammare.

Inbilla er sedan att majoriteten av befolkningen känner lust att fylla i ansökningspappren om medlemskap!

1 kommentar:

  1. Hej Jens
    Jag skulle gärna se dig jobba 60 timmar under en sjudagarsperiod som flygvärd. OM du bara visste hur man känner sig då, det är inte samma sak som att sitta på ett kontor direkt. Dessutom så handlar det om säkerhet. Hur säkert skulle det kännas för dig om en helt slutkörd kabinpersonal skulle ha ansvaret för Dig vid en nödsituation?

    Tyck gärna, men gör inte misstaget att tro vad du talar om när du förminskar vårt arbete.

    SvaraRadera