4 januari 2012

Vänstervisioner med skattetryck!

DN Debatt i dag skriver vänsterpartisterna Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson visionärt om hur deras Sverige skulle se ut.

De anser sig sitta inne med lösningen på allt från klimatfrågan och ”skattedribblande miljonärer” till EU-krisen och småbarnsföräldraproblematiken.

Låga löner ska höjas, arbetstiden ska kortas (fast alla ska jobba heltid) och skillnaderna i det materiella välståndet hos befolkningen skall utjämnas genom detaljstyrning.

Det ska regleras och beskattas i en stor och unken omfattning som jag tror att många väljare anser tillhör en förgången, mindre väl fungerande, dåtid.

Att Jonas och Ulla skriver tillsammans är ett tecken på att de kanske resignerat inför tanken på att de ska rodda partiledarskapet tillsammans. Något som ett flertal vänsterdistrikt krävt.

Inte gör det mig något! Som borgerlig sympatisör välkomnar jag en sådan lösning eftersom delat ledarskap aldrig lett till annat än schismer om vem som ska bestämma och synas. Dessutom är denna lösning svår för väljarkåren att få grepp om.

Att de båda vill ha kortare arbetstid men att Jonas på annan plats i DN mumlar ”men bara lite” är också intressant.

Precis som med sossarna är det svårt att få begrepp om vänsterns finansieringsplaner annat än att vem som helst begriper att här snackar vi skattetryck ”en masse”!

Hur som helst är det kul att äntligen få ett embryo till något som liknar opposition i landet. Det har vi inte haft det senaste året…

3 kommentarer:

 1. Man ska alltså bortse från fakta och helt enkelt anta att ett skattetryck "en masse" skall införas om vänsterpartiet får som de vill?
  Det är märkligt hur borgerlig propaganda alltid tar form utan fakta och med egna antaganden. Läs på, anta inte så blir din värld mer sann och dina åsikter mer värda.

  SvaraRadera
 2. En fråga, vem ska betala den kortade arbetstiden? Ska arbetsgivarena betala för 40 timmar om man jobbar 35? Eller ska min skatt gå till det? Nej tack. Man kan redan idag jobba 75 % om man vill, med 75 % av lönen såklart. V borde svara på denna fråga först innan dom lanserar tokigheter som detta och ett tredje kön.

  SvaraRadera
 3. Ja, dessa två kommer nog bli alliansens näst bästa valarbetare inför nästa val. Snäppet sämre än Juholt. Han är fortfarande ohotad etta på den listan.

  SvaraRadera