6 januari 2012

USA räddar iranier undan pirater!

Amerikanska flottan har räddat 13 iranska sjömän undan pirater.

Iranierna är på väg hem med sin dhow och piraterna är i amerikanskt förvar.

Det bisarra mullor-styret i Teheran hotade för några dagar sedan USA med angrepp om hangarfartyget, USS John C Stennis, som i dag håller piraterna fångna ombord, skulle försöka återvända till sin flottbas i Persiska viken.

Den iranska regimen tros vara på väg att skaffa kärnvapen, om de inte redan gjort det, och vapenskrammelhotar allt och alla.

Återstår att se hur regimen tänker tacka, det de betecknar som Satan, för dagens bragd?

Många är länderna i världen som skulle må bra av demokrati, öppenhet och respekt för mänskliga rättigheter. Iran är ett av de länderna!

13 kommentarer:

  1. Om du vore Iranier så hade du aldrig velat höra ett officiellt tack från din 32års sanktionerade och sårade nation.

    De som räddades och deras anhöriga är säkert tacksamma, men blanda inte ihop det med usa och väst värdens hot om att sanktioner iran till svält. som i sin tur leder till ett krig där många av båda sidor kommer att dödas.

    Vad sägs om 100tusentals oskyldiga människor som har dödats pga amerikanska flygräder över afganistan och irak och följderna av denna ockupation?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad sägs om att 2/3 av alla civila offer i Irak och Afghanistan är offer för "strids"åtgärder från talibaner och AQ sida?

      FN hotar Iran med sanktioner, eftersom Iran vägrar följa icke-spridningsavtalet, trots att man undertecknat det.

      Majoren

      Radera
  2. Ojojoj, vad jag inte delar dina åsikter! Hur många irakier som hade dödats under Saddam, om han hade fått fortsätta, vill vi inte veta. Och när det gäller Afghanistan så tror jag att landets tjejer är rätt glada att ha möjlighet till utbildning. Åtminstone just nu. I takt med att utländska trupper drar sig tillbaka finns stor risk att talibanerna åter erövrar mark.

    SvaraRadera
  3. Jens, du tycker nog Irak är ett stabilt och väl fungerande land nu och i Afganistan är det nog otryggare än någonsin för vanligt folk samt att det odlas mer knark än någonsin. (Va händer när väst tröttnat på sin närvaro tror du?)

    För att inte tala om västvärldens hjälp med att ersätta Libyens Gaddafi med Nationella övergångsrådets som vill inskränka på kvinnors rätt i samhället och införa sharialagar....

    Tror du inte att Irans enda sätt att inte tvingas underdnas USA världsherravällde är just genom att ha tillräckligt med avskräckande vapen?

    SvaraRadera
  4. Föresten Jens, du verkar ju vara insatt i världspolitik.
    Kan du inte berätta för oss varför inte USA infört demokrati i Saudiarabien som är en av världens mest odemokratiska länder i världen?

    SvaraRadera
  5. Jag tror att den iranska regimen anser att vapenskrammel och förtryck är den rätta vägen att gå.
    Jag tror däremot inte att det är rätt väg att gå att lämna Afghanistan då detta kommer att förtrycka landets kvinnor tillbaka till ett liv inomhus och utan utbildning.
    Att Irak i dag är instabilt beror främst på schismer mellan sunni- och shiamuslimer. Under Saddam var våldet enkelriktat! Om det var bättre? Nä, knappast! Dock hoppas jag att "den fredliga religionens anhängare" ska kunna regera i samförstånd så småningom och under demokratiska former!

    SvaraRadera
  6. Vad gäller Iran, Irak, Libyen och Saudiarabien så bara RÅKAR det vara så att dessa länder producerar olja. (Tänk va det slumpar sig)
    Och i de länder man inte ställt upp på Petro-dollar-systemets krav så har det bara råkat bli krig fast då först pga. massförstörellsevapen vilket man sedan erkände egentligen handlade om demokrati. (Senaten i USA hade ju aldrig gått med på att starta krig för bara demokratins skull i Irak)

    Nu är det ju så att jag inte heller förespråkar något annat än demokrati men jag vet att det måste komma ifrån folket och inte för ett annat land använder det som förevänning för att slå ut sittande lands styre(Oavsett skick)

    Väst har ju redan en gång gjort våra korståg för att Kristna de satar som inte var Kristna, de som inte gick med på detta slog vi ihjäl och det naturligtvis för deras eget bästa.

    Vad gäller Saudiarabiens kvinnor nöjda då, sen att de inte kan köra bil till affären eller rösta, det är ju nått de bara får gilla då.

    SvaraRadera
  7. Ang kommentaren om Saudiarabien: Jag har en politisk inställning som kanske retar dig som uppenbarligen tycker att Iran är toppen i dagsläget.
    Saudiarabien står för en kvinnosyn som är mossig. Dock betyder ju landets oljetillgångar en del. Detta inte sagt som ett försvar för styret.
    Tjejerna i landet är nog glada över att nu få handla sina underkläder i butiker bemannade av andra kvinnor i stället för dreglande män som säkert njutit av att få diskutera tuttstorlek...

    SvaraRadera
  8. Nu är det ju så att kvinnor får inte jobba i butiker i Saudiarabien.

    Demokrati kan du glömma i denna region som kör 100% teokrati i stället och då kan man ju räkna ut ganska fort att några framsteg gällande folkrätt,kvinnors ,demokrati mm mm kan man glömma.

    SvaraRadera
  9. Ang kvinnor i Saudiarabien går det mycket långsamt men ändå framåt: http://svt.se/2.22584/1.2668726/saudiarabien_man_far_inte_langre_salja_damunderklader

    SvaraRadera
  10. Tyvärr, jag är en helt vanlig svenne men jag står på Irans sida i frågan.

    Vill Iran hälsa på sydamerikanska ledare får de göra det, det gör Obama med

    Vill Iran skaffa kärnkraftverk får de göra det, det gör USA med

    Vill Iran skaffa kärnvapen, så är USA de sista i världen att ifrågasätta annat är bara skrattretande dubbelmoral.

    Men om sanningen ska fram, så vill USA ha krig och Irans diktator med så det blir väl så nu är det mest ett mediekrig, ett krig som Iran ser ut och vinna i mina ögon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag vetr, svenne, har ingen hindrat Iran från att vare sig åka till Latinamerika och möta sina likar (Castro, mm) eller skaffa kärnkraftverk.
      Men, eftersom Iran skrivit på icke-spridningsavtalet vore det väl lämpligt att man följde detta, och inte introducerade fler kärnvapen i en region som redan är tillräckligt eldfängd.
      Möjligen kan Iran - i dina ögon - vinna ett mediekrig mot USA. Frågan är om de kan hålla sin egen befolkning på mattan lika länge...

      Radera
  11. Islamiska republiken Iran välkomnade den amerikanska marinen som räddade tretton iranska sjömän som kidnappats av somaliska pirater innan deras fartyg i ungefär en och en halv månad.
    Detta välkomnades i ett uttalande av talesman för det iranska utrikesdepartementet Ramin Mehmanparast.

    Han kallade för hela världen att samarbeta med varandra för att möta piratkopiering.

    Det amerikanska försvarsdepartementet och Pentagon meddelade på fredagen att den amerikanska marinen befriad på torsdag 13 iranska seglare från somaliska pirater som håller skeppet för en och en halv månad sedan, samt att 15 pirater har gripits i samband med detta.

    SvaraRadera