26 januari 2012

Början på slutet för S?

Stefan Löfvén blir tillförordnad partiledare och Sven-Erik Österberg ska leda riksdagsgruppen.

Så var det med den förnyelsen!

Att en fackpamp tar över ordförandeklubban hos sossarna tycker jag visar på en fortsatt handlingsförlamning, en total bristsjälvkritik och en ovilja till nytänk.

Den nya ledarduon är ett fortsatt gubbigt välde och en fortsatt sossepolitik som inte lockade väljare i senaste valet och som knappast lär locka nya väljare till nästa val.

Att mängder med LO-medlemmar valde att rösta på allt annat än S senast det begav sig, många röstade på SD, borde ha fått S att inse att bandet mellan fack och parti borde omvärderas.

Kanske är det symptomatiskt att Löfvén är uppvuxen i Ådalen men fackets betydelse är inte längre vad den en gång varit!

Jag tror att många sossesympatisörer hade önskat en föryngring av både VU och partistyrelse men att betonghäckarna skulle flytta på sig är tydligen inte ett alternativ. En anpassning till Sverige av i dag hade kanske varit mer passande än ett slirande i samma gamla hjulspår?

Jag tror också att S gör fel som inte tar den långa processen nu, arbetar fram ett nytt program och ältar igenom det som varit och det som ska upp på önskelistan.

Med en tillförordnad partiledare kommer fokus att hamna på den kommande framvaskningen av ordförande och politiken lär få fortsätta att stå i skymundan.

Storstadssossar och bidragssossar i Norrbotten torde aldrig mer bli kompatibla och frågan är om vi nu ser början på slutet?

Sossarna i Stockholm lär få se sig slagna av MP i nästa val.

S borde sluta tro att de på nytt kan bli ett 40%-parti och anpassa sig till en verklighet som de ännu inte tycks vilja se!

1 kommentar:

  1. Som sagt kan man inte vra på topp alltid allt har sin ände.

    SvaraRadera