28 september 2011

Sveland, DN Kultur och målgrupper

I otaliga artiklar, intensiva debatter och sittande i morgonsoffor och annorstädes har "Happy, Happy" diskuterats.

Måhända blev inte boken, som lovprisar skilsmässan, en så stor kommersiell framgång som författarna hoppats på. Maria Sveland tillåts i alla fall bre ut sig över ett helt uppslag i dagens DN Kultur.

I ett försök att förklara hur litteraturrecensenter, debattörer, krönikörer och andra missuppfattat hennes och Katarina Wennstams bok ges hon, omotiverat stort, utrymme att försöka skapa nytt intresse för boken.

Jag påstår att hon inte lyckas! Nu heller!
Behövs extra spaltmeter för att förklara innehållet i en bok så har nog inte författarna lyckats i sitt skrivande!

Jag undrar mest: Hur går tankegångarna på DN Kultur? Och vilka är målgrupp för det som publiceras på sidorna?

DN må ha genomgått en metamorfos för 10 dagar sedan men nya typsnitt och rokader i innehållet som fortsatt gör det svårt att hitta hindrar inte DN Kultur att med oförminskad styrka traska på i de gamla insnöade fotspåren. Det är fortsatt vänsterfeministiskt flum-flum som upptar sidorna i en omfattning som inte står i paritet till läsarnas åsikter och intresse hävdar jag.

Jag tror att redaktionen gör sig själv en otjänst genom att bita sig fast i denna hållning.

Malin Ullgren inleder sin krönika i dag med att berätta att en "branschkollega" uppmanat henne att inte vara "för vänster"! Tyvärr är det nog meningslöst att uppmana just Malin till detta. Däremot kanske andra på kulturredaktionen är mer mottagliga.

En förnyelse av DN borde omfatta kulturredaktionen på andra sätt än ändrade typsnitt i rubrikerna!

3 kommentarer:

 1. DN representerar det mest sjalvgoda segmentet av den svenska politiker och mediaeliten. Det enda som biter ar fallande lasarsiffror nar folk trottnat pa deras trams.

  SvaraRadera
 2. Har du ens läst boken?
  Om jämställdhet och därmed alla människors lika värde är flum-flum, då är jag gärna en flum-flummare.

  SvaraRadera
 3. Jag har ingenting emot jämställdhet eller människors lika värde. Däremot har jag synpunkter på förhärligandet av skilsmässor som sådana och att det är en överrepresentation av vänsterflum på DNs kultursidor!

  http://tyckerierna.blogspot.com/2011/09/sveland-och-wennstam-om-sina-miserabla.html

  SvaraRadera