11 september 2011

Nostradamus undergång?

Forskare vid delstatsuniversitetet i Illinois, USA, påstår att deras ”superdator” kan förutspå revolter jorden runt! Detta rapporterar DN.

Nostradamus! Släng dig i väggen!

Forskarna påstår att när de matade maskinen med allehanda källmaterial så förutspådde tekniken händelserna i Egypten och Libyen.

I efterhand är det en baggis att tolka in precis vad man vill i en dators ettor och nollor.

Det hade varit mycket intressant att be datorn berätta om kommande revolter! Det skulle revolutionera världsutvecklingen radikalt, styra val av resmål och få politiker jorden runt att ta åt sig äran för analyser långt innan det som ska hända verkligen hänt!

Är inte impad! Inte ännu i alla fall!

5 kommentarer:

  1. kommer lätt kunna förutspå kommande revolter, eller iaf vilka länder det är på gång i, dom flesta följer ett klassiskt mönster. och nya generationer gör om misstagen dom gamla lovade att aldrig göra om.

    SvaraRadera
  2. Inte precis någon ny idé heller, för den delen. The Web Bot Project skapades 1997.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Web_Bot

    SvaraRadera
  3. ...och människors integritet är utom fara?

    SvaraRadera
  4. Själv tror jag inte ett smack på att datorn kommer klara av det här. Jag har för all del tilltro till modern teknologi, och säkert kommer indikatorerna att peka åt ett håll, men erfarenhet säger oss att det är svårt eller omöjligt att spå in i framtiden, ta Sovjetblockets fall och dess konsekvenser som ett bra exempel. Konstruktivism tror jag inte är något som en dator klarar av... ännu.

    SvaraRadera
  5. Jag håller helt med om att de flesta revolter följer ett klassiskt mönster och att varje ny generation gör om de gamlas misstag. Datorns fördele

    Angående Sovjets fall så startade den ekonomiska nedgången redan 10 år innan det föll. Gorbatjov började sitt reformprogram 1985, och därmed var bollen i rullning.

    SvaraRadera