22 september 2011

Liv riskeras pga LOU

Att vaccineringen mot Humant Papillomvirus ännu en gång fördröjs är bedrövligt!

Samtidigt förstår jag det senaste överklagandet, från Glaxo Smith Kline, av upphandlingen. Om det stämmer att deras vaccin skyddar mot fler varianter av de över 200 typerna av viruset så är det rätt av dem att överklaga.

Att flera, nu unga, senare i livet kommer att drabbas av cancer p g a fördröjningen är den förfärliga baksidan av upphandlingsstrulet. Varför inte låta båda vaccinproducenternas produkter "vinna" upphandlingen och låta kunden/patienten välja? Är det dags att se över Lagen om Offentlig Upphandling?

En annan fundering som genast infinner sig är:
Varför omfattas inte även pojkar av den kommande massvaccineringen? Även män riskerar cancer av viruset.

Hur som helst så skulle jag, om jag hade varit förälder till en tonåring, raskt satsat en femhundring och sett till att mitt barn fått skyddet bums.

Att vänta på denna upphandlings "långbänk" är att leka med liv!

4 kommentarer:

 1. Dessa vaccin har dödat ett antal i andra länder. Rekombinanta genetiskt manipulerade vaccin som Gardasil och Cervarix gör att främmande virus DNA blandas med mottagarens egna DNA vars verkninger/mutationer man inte vet tillräckligt om i dagsläget för att kalla dessa vaccin säkra. Autoimmuna reaktioner är inget ovanligt och hur fertiliteten påverkas har man inte gjort studier på heller då vaccinen är såpass nya. HPV finns hos de flesta av oss och har man redan HPV i kroppen gör vaccinen ingen nytta utan kan tvärtom skada och öka risken att få cancer i framtiden.
  www.mammormotgardasil.nu

  SvaraRadera
 2. det handlar om vem som ska ha pengar. läkemedelsbolag skriver i många fall egna forskningstexter som sedan med mutors hjälp undertecknas av forskare och trycks i prestigefyllda skrifter. nuförtiden handlar allt om pengar, och enbart det. de flesta vacciner är bluff. det bättre levnadsstandarden ger upphov till friskare hälsa.

  SvaraRadera
 3. Ojojoj!

  Var och en blir salig på sin tro!

  Själv är jag fullständigt övertygad om att nyttan med vacciner är så otroligt mycket större än risken med desamma!

  SvaraRadera
 4. Hej, det finns inget som visar att de båda vaccinen skyddar mot cancer eller några andra sjukdomar.
  Extremt få, om några, unga kvinnor dör i Sverige av livmoderhalscancer. Livmoderhalscancer når inte ens tjugonde plats när det gäller cancer med dödlig utgång i Sverige och drabbar främst kvinnor över 50. Vaccinets verkan kan försvinna redan efter 5 år, vilket ger för handen att vaccineringen av dessa unga åldrar är värdelös då inga långtidsstudier av vaccinets effekt har gjorts. Vaccinet påstås skydda mot endast två av de många olika cancervirusen, men inte ens detta är oberoende styrkt och saknar trovärdighet i form av långtidsstudier.
  Aneldningen till att så få i Sverige dör av livmoderhalscancer är en väl utbyggd och fungerande screeningverksamhet. Detta är ett mkt effektivt vapen i kampen mot livmoderhalscancer.
  Det kanske största problemet med HPV-vaccinen, om kvinnor tror de påstått messianska effekterna, är att man struntar i screening och att screeningverksamheten med antalet vaccinerade hotas.
  Det politiska sjukvårdssverige kan se verksamheten som ett område man kommer skära i med hänvisning till mirakelvaccinen.
  Och då har jag inte ens börjat redogöra för alla döda, permanent sjuka och allvarligt skadade av HPV-vaccinens biverkningar.

  SvaraRadera