15 september 2011

En klok (V)-politiker finns faktiskt!

Det är sannerligen inte ofta som jag delar uppfattning med en vänsterpartist men i dag är en sådan dag!

Länstidningen i Södertälje citerar vänsterns gruppledare i staden, Staffan Norberg, som vill att "tokstan" ska avveckla samarbetet med den kinesiska kommunen Wuxi. Städerna har sedan 2007 samarbetat kring bl a miljö- och utbildningsfrågor.

Staffan vill att Södertälje säger nej till fortsatt samarbete medan övriga partier i staden är positiva till fortsatt utbyte.

Staffan Norberg konstaterar klokt: "Jag vill inte att kommunen ska fortsätta samarbeta med en diktatur."
Han fortsätter: "För mig som vänsterpartist med vårt partis förflutna känns det särskilt viktigt att visa att jag lärt något av historien". "Risken är (…) att vi blir nyttiga idioter i diktaturens tjänst"!

Fantastiskt!

Samtidigt är det otroligt bekymmersamt att Staffan inte får gehör av de andra partierna i staden kommunfullmäktige! Tvärtom menar Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, att samarbetet kan "ge en påverkan åt rätt håll"!
Yeah right?!? Det är till att ha stort ego om hon tror att lilla Södertälje kan bli staden som ser till att Kina blir demokratiskt!

Nu väntar jag med spänning på att andra vänsterpartister visar på samma klokskap som Staffan Norbergs. Men det är väl att hoppas för mycket.

I debatten i övrigt är det främst snara föredettingar inom vänstern som försöker ta plats, är gnälliga kritiker och saknar egna idéer utom att framhålla sin egen förträfflighet.

På SVT Debatt, vänsterns välkomnande famn för spridande av den egna politiken, ondgjorde sig, senast i går, två snart före detta (V)-företrädare. Lars Ohly kritiserade regeringen om hanteringen kring fosterbarnen och finner inga förmildrande omständigheter i att regeringen gjort en pudel och nu bjuder in till samtal. Eva-Britt Svensson beklagar regeringens "tysta diplomati" när det gäller svenska medborgare som, med dubbla medborgarskap, hamnat i klammeri med rättvisan utomlands.

Tur att Staffan Norberg finns som motvikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar