27 september 2011

Expressen, Camilla Henemark och ovända blad!

Häromdagen beslöt Expressen att göra ett nytt försök att vålla uppståndelse kring Kungen och hans familj.
Ännu en gång tjatades historien om Camilla Henemark, eventuella komprometterande fotografier, eventuell maffiainblandning och mycket annat lika tröttande.

Vilka målgruppen för Expressen var denna gång är mycket oklart. Kanske de som är fortsatt intresserade av soppan, och tycker den är intressant, har svårigheter att begripa så att en repris av den anledningen skulle vara motiverad?

Tidningen kallade artikeln för uppföljning där vi skulle få veta vad som hänt sen sist…

Ända sedan storyn rullades upp första gången har jag saknat granskningar, i samma omfattning som de av Kungen, när det gäller övriga inblandade i det som beskrivs som "skandal".
Vilka använde droger, gick på socialbidrag, var tungt kriminellt belastade, struntade i skolgång osv? Vilka av de inblandade hade egen ekonomisk vinning framför ögonen när de beslöt sig för att vålla uppståndelse? Fanns andra anledningar till uppståndelsen?

I tidningen Faktum, de hemlösas tidning i Göteborg, får vi nu möta "La Camilla" igen.
Där får vi veta att hon "drömmer om" att få arbeta igen!
Äntligen får vi en mer nyanserad bild av "hjältinnan" där depression och "starka mediciner" stått på agendan liksom en socialtjänstbekostad lägenhet.

Camilla säger sig vara förvånad över Kungens önskan att vilja "vända blad". Hon säger: "Jag kunde inte drömma om att han skulle kliva ut ur älgskogen och göra presskonferens av det hela".

Att Camilla själv inte har en tanke på att vända blad, trots att hon säger sig inte vilja skada, är nu mer än tydligt. Kanske kan hon mjölka några kronor till ur denna historia.

Från Expressens sida skulle man önska att Kungagranskarna vände blicken åt andra hållet och granskade Kungahusets belackare lite mer ingående. Och sedan vänder blad för gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar