5 september 2011

Fackligt kalas - facklig kollaps!

Fackföreningsrörelsen tror sig fira nya triumfer!

Ett namnbyte, från SKTF till Vision, stod på agendan och detta firades med ett rejält party i Stadshuset den gångna helgen.

Expressen avslöjar att 4 miljoner kronor av medlemmarnas surt inbetalda avgifter plöjdes ner i vin som på Systembolaget kostar närmare 300 spänn, oxfilé, artister och gud-vet-allt!

Torbjörn Bredin, kanslichef på Vision, säger i en kommentar: ”Det har varit viktigt för oss att få ut vårt budskap om att vi håller på att bli ett helt nytt fackförbund”.

Han kunde inte ha mera fel!

Kalaset är ett bevis på att fackföreningsrörelsen inte har lärt sig ett skit! Med sjunkande medlemsantal, höga medlemsavgifter och insnöade vänsteråsikter som saknar relation till medlemmarnas åsikter (kolla valanalys och valresultat!) är festen inget annat än en fetsmäll i nyllet på samma medlemmar.

Fackligt aktiva brukar ibland gapa om ”makteliten” i samhället! Att kolla det egna pampväldet i stället kanske vore en god idé?

Stackars, stackars er som ännu inte tagit klivet ut ur facket. Skyll er själva när avgiften stiger och andra smörjer kråset på er bekostnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar