8 augusti 2020

Apotek säljer varor "under disk"


Jag har aldrig gillat att raka mig med rakapparat. Nu har jag förvisso inte världens kraftigaste skäggväxt men jag känner mig aldrig renrakad när jag kört en maskin över mitt käkben. Skäggstråna laddar för en aggressiv återkomst och det känns vasst trots nyligen genomförd maskinfärd.

Jag föredrar att även fortsatt använda raklödder och en modern hyvel, med minst tre rakblad. 
Trots god, daglig, vana så är olyckan definitivt framme med jämna mellanrum.

Ett litet, litet felskär, på konståkares vis, så uppstår blodvite. Och som det blöder! Från det allra minsta skärsår i ansiktet kan något uppstå som får mig att tänka Stockholms blodbad.

Genom livet har jag alltid haft ett alunstift i badrumsskåpet. För den som inte vet är ett sådant format som ett cerat, man fuktar det och trycker mot såret. Det svider som hin håle men huden drar ihop sig och blödningen upphör omedelbart – något som innebär att jag slipper bege mig ut bland den så kallade allmänheten antingen full av kirurgtejp eller ivrigt tryckande engångsservetter mot de platser i fejset där blodet flödar som värst.

Nyligen tog mitt mångåriga alunstift slut och jag begav mig till närmaste apotek för att inhandla ett nytt. Tvärnit!

”Nope, det är ett antal år sedan vi slutade sälja sådana” sa människan bakom disken utan att lämna någon närmare anledning.

Nåja, tänkte jag, det kanske är så att ett alunstift är att beteckna som rena ”rävgiftet”, som smutsar ned våra hav och som får cancersvulsterna att stå som spön i alla mäns ansikten? 

Nej, en googling ger inte stöd för den teorin.

Väl hemma gick jag in på ”mitt” apoteks hemsida, samma apotek som jag en stund tidigare hade besökt och som avfärdade mig som en utomjording.

Tänka sig; Apotekskedjan i fråga har alunstift till försäljning i sin webbshop.

Jag känner mig som en kriminell men har nu fått hemlevererat ett alunstift i en anonym kartong och kan nu fortsätta att vara mer än lovligt disträ vid badrumsspegeln de trötta morgnar som väntar när semestern nu närmar sig sitt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar