5 augusti 2020

Andalusien inför miljonböter för smittspridare


Elías Bendodo, talesperson för det lokala parlamentet i Andalusien, den Sydspanska regionen där Costa del Sol ingår, meddelade i går tisdag att det lokala styret på rekordtid behandlat och beslutat om radikala åtgärder för att stävja Covid-19 viruset.

Om du vistas i ett sammanhang där mer än 99 andra vistas tillsammans med dig och du misstänks vara en smittspridare så kan du dömas till mer än motsvarande sex miljoner kronor, 600 000 Euro, i böter.

Med en upptrappande skala från att ha låtit bli att bära munskydd, något som kan kosta dig en svensk tusenlapp, till att riskera 99 andra människors hälsa, som alltså går loss på 600 000 Euro, så vill regionen nu dra åt tumskruvarna.

Vidare meddelar det lokala parlamentet att de krogar, och andra nöjesetablissemang, som inte följer myndigheternas rekommendationer kan komma att förbjudas att bedriva någon som helst verksamhet under fem år!

Heja Andalusien!

I lagomlandet Sverige vill fortsatt inte många begripa det som riskerar att brisera som en Beirut-explosion senare i höst!

Själv anser jag att det är NU – inte SEDAN – som våra myndigheter borde sätta ned foten.

Efter att i dag ha gjort en dagsresa med SJ från huvudstaden till Norrköping, för ett privat och viktigt ärende, samt ha fått besked om att jag inte har några antikroppar i mitt blod så känner jag att det gungar under fötterna.

Tågresan innebar två diskussioner med medresenärer som satt sig på ”min” bokade plats i hopp om att få sitta själva, tågpersonal som knappast visade sig, en bistro där ingen långa stunder kunde handla på grund av ”tekniska problem” men där folk köade tätt likaväl och andra resenärer som inte verkade fatta att man inte ska flåsa varandra i nacken i kön till de, endast till viss del, fungerande toaletterna så fattar jag; Majoriteten har inte fattat ett dugg!

Därför att dagens beslut från Solkusten förhoppningsgivande! Förhoppningsvis dras tumskruvarna åt i Sverige också. Innan det är för sent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar