4 mars 2020

Stockholmspartiet "försvann" - här är en förklaring


”Vi älskar Stockholm” har numera nästan helt insomnade Stockholmspartiet som slogan. Läser man vidare på hemsidan blir det bestående intrycket att partiet arbetar för att stoppa, hindra och förbjuda. Så mycket för den kärleken till staden!

I senaste numret av gratistidningarna som ges ut av Stockholm direkt under helgerna, skriver Helve Tsai från Stockholmspartiet en insändare där hon rasar över det faktum att SL inte längre trycker upp gigantiska upplagor av sina tidtabeller.

När Helve fyllde tjugo skrev vi 1965! Det var en tid fylld av rock’n roll, frigörelse och framtidstro! Klimatförändringarna var okända. För de som var unga då kändes föräldragenerationen en smula mossig - de lyssnade t ex på musik som de som var unga tyckte var antik.

Helve har ägnat massor av tid och kraft åt att den gamla sunkiga Slussen skulle bevaras i all sin urinstinkande, sönderrostade och livsfarliga patetiskhet. Låt allt vara som det alltid varit! Möjligen finns det anledning att tro att hon, den dag hon hamnar på äldreboendet, vill lyssna till Harry Brandelius dagarna i ända. Allt borde vara som det alltid har varit och all utveckling är av ondo tycks vara Helves melodi.

Hon påstår att ”gamla får det besvärligare” och undrar hur ”turister ska få information” när det gäller det faktum att SL nu valt att inte längre trycka tidtabellerna?

SL erbjuder vem som helst att skicka hem utprintade kopior av tidtabellerna och jag tror att de flesta av alla de turister som besöker vår vackra stad är fullt kapabla att på egen hand söka fram den info de behöver inför sin vistelse.

Kan vi spara på både kostnader och miljö genom att låta bli att trycka upp tusentals papperskopior av tidtabeller som knappast någon efterfrågar när vi skriver 2020 så är detta behjärtansvärt.

Jag tror att Helve talar för en ytterst begränsad skara människor, kanske det fåtal som fortfarande är medlemmar i Stockholmspartiet, när hon påstår att det skulle vara en ”skymf” från politikers sida att tidtabellerna i pappersform inte per automatik längre finns.

Om några år är det troligen min tur att flytta in på ett äldreboende. Då kommer jag att glädjas åt att det hann bli en ny och fräsch Slussen under min levnad, att SL slutade trycka upp skrifter som ingen efterfrågar, att vi kommit en bit på väg mot ett bättre klimat och att i lugn och ro få njuta av modernare tongångar än gamle Harry!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar