21 mars 2020

Nyhetsvärderingen virusdrabbad!



Vid 7-rycket i morse kom TT-telegrammet som massor av medieredaktioner högg på. Det handlar alls inte om att landets jordgubbsplantor drabbats av någon slags virussjukdom eller att de kollektivt begått seppuku i ren bedrövlighet över hur mänskligheten tycks ha det i dagar som dessa.

Det handlar om att landets jordgubbsodlare kan få svårt att få tillräckligt med plockare till sina odlingar. De som oftast kämpar för att vi ska få våra jordgubbstårtor på midsommarafton tillhör grupper av nationaliteter, i desperat behov av inkomster, som kan få det svårt att komma hit när det är dags.

Först tänker jag: Jamen, en sommar utan jordgubbar kan vi väl stå ut med om det är bland den eländigaste utmaningen vi står inför?
Sedan kommer irritationen över mig! Kanske kan det vara ett ypperligt tillfälle för svenska folket att komma ut och få känna frisk luft efter en syrefattig vår? Vad hände med gamla tiders självplock?

Än värre blir det när jag får ögonen på rubriken som skriker ut att ”flera danska bordeller har öppet.” Det är Kvällsposten/Expressen som sätter en slant på att deras läsare till stor del består av sydsvenska torskar, som sedan länge har stängt av hjärnorna, som glatt tar emot beskedet och beger sig mot den stängda danska gränsen. Eller?

Senare under lördagen får vi veta, också via ett TT-telgram, att "Tranorna trotsar inreseförbudet." Så patetiskt dålig journalistik förutom att det är en osmaklig rubrik i dagar som dessa! Grabbflabbigt hö-hö om någon frågar mig!

Jag tänker att nu har nog ändå nyhetsvärderingen vid svenska redaktioner drabbats av virus, syrebrist och handlingsförlamning i en högst osund kombination.

Samtidigt som jag skriver dessa rader går Kenny Rogers varm på min musikmaskin. En egen tribut till en av countryns absoluta giganter.

Det är tur att internationell media ännu inte tycks ha drabbats av riktigt samma virus som delar av svensk media tycks ha gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar