20 mars 2020

Sixten är död - DN-läsare sörjer!


DN:s prisbelönte och berömde världsfotograf Paul Hansen har genom många år även underhållit oss läsare på tidningens Namn och Nytt-sida.

I små artiklar har vi fått följa familjens Jack russel terrier, en vovve vid namn Sixten, genom livets promenader och äventyr.

Under rubriken ”Sixtens värld” har vi fått lära känna hunden som en självsäker, modig och stundtals egotrippad ledare som hatar katter, gärna skäller ut hundar som är fyra gånger så stor som han själv och som troligen upptog stora delar av familjen Hansens liv.

I dag är en sorgens dag!

I en fin artikel får vi veta att Sixten har fått somna in för gott och nu jagar katter på heltid i sin himmel.

Husse och matte fick det smärtsamma beskedet att Sixten var bortom räddning och nyligen tilläts han därför somna in.

Jag kommer definitivt att sakna de små inblickarna som jag genom åren fått i Sixtens liv och jag tror att många DN-läsare i dag är lika bedrövade som jag själv.

Hoppas att familjen Hansen, om och när de orkar, kanske är redo för en ny vovve. Positiva nedslag i verkligheten får vi knappast för många i tider som dessa.

Tack Sixten för din gärning! Jag vet inte om du någonsin gav din husse ett medgivande till bildpubliceringarna och skvallret som han lät bli att hålla inne. Men jag tänker att du, i all din kavathet och showaranda, nog njöt av uppmärksamheten – och inte så litet heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar