1 maj 2017

Skrota 1 maj som helgdag!

När 1 maj infaller under år då Sverige styrs av en vänsterregering, som t.ex. just i år, framstår det som mer än tydligt att dagen har överlevt sig självt och borde, som helgdag betraktad, höra historieböcker till.

Att höra statsminister Löfven (S) och LO-ordförande Thorwaldsson lova guld och gröna skogar i en kommande framtid, efter att de haft mer än stort inflytande sedan senaste valet, visar hur patetisk dagen blivit. Varför har de inte redan omsatt allt de i dag utlovar?

Varför tillåts 1 maj fortsatt vara en uppvisning i hycklandets konst? Har vi inte kommit längre, ett hundratal år längre, än den gången då dagen kanske var en smula mer berättigad än i dag?

Visst; För de allra flesta av oss löneslavar är det underbart med en extra ledig dag i vårsolens sken men varför denna dag ska få fortsätta att vara ett skyltfönster för politiker som redan har makten är obegripligt!

Det är mer än nödvändigt att 1 maj skrotas som helgdag! Återinför annandag pingst eller inför en helt ny helgdag under höstens oxveckor.

Eller ge det svenska folket möjlighet att själva välja om de vill fira 1 maj eller njuta av en ledig dag någon annan gång under året.

Många företag låter numera anställda med annan kulturell bakgrund själva välja när de vill fira en helgdag och i stället arbeta en dag då många svenskar vill vara lediga. Jag vet inte hur många jobb jag haft då mina invandrade kollegor ställt upp och jobbat jul eller midsommar och därmed givit ledighetssugna ursvenskar chansen att få vara lediga.

Det är hög tid att Sveriges befolkning ges möjlighet att själv välja om de vill lyssna på lismande och orealistiska 1 maj-tal under en påtvingad helgdag eller om de hellre vill välja en annan dag med större trovärdighet, och för individen större berättigande.

Att fira ”arbetarnas dag” 2017 är en påminnelse om alla de sunkiga vänsterstyren i världen som gör allt utom att verkligen värna arbetarna!

Skrota 1 maj som helgdag! Ju förr, desto bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar