26 maj 2017

Chefer som inte lever som de lär!

Expressen skriver om barnmorskorna på Vrinnevisjukhuset i Norrköping som fick sina, redan beviljade, semestrar återkallade.

Frågan drevs till Arbetsdomstolen som förklarade att ledningen på sjukhuset gjorde rätt. Hur ofattbart märkligt är inte det?

Om det är nödvändigt för att verksamheten ska fungera så är det nu alltså helt okej för arbetsledningar i riket att förstöra planlagda, godkända och troligen tungt bekostade ledigheter.

Själv tänker jag stilla att cheferna på Vrinnevisjukhuset borde få sina sommarledigheter indragna och i stället skickas på ledarskaps- och arbetsmiljöutbildningar, för sådana saknar de helt uppenbart!

Många är företagen som har likna usla chefer som Vrinnevisjukhuset men hittills hade jag faktiskt aldrig hört talas om att en beviljad semester kan bli återkallad. Otroligt synd att behöva höra talas om det alls eftersom det inte borde få förekomma oaktat vad AD tycker.

Minst lika bedrövligt är det för många andra anställda i riket som tidig vår, varje år, får semesterdirektiv att förhålla sig till. Direktiv som stipulerar när och hur länge sommarledigheten får förläggas. När det senare uppdagas att cheferna, som skrivit under på direktiven, inte själva lever upp till dessa utan lägger längre ledigheter än vad de anställda får göra så är all anständighet sedan länge bortspolad.

Vrinnevisjukhusets ledning påstår att de hade gjort allt som stod i deras makt för att slippa återkalla och flytta semestrarna för de stackars utslitna barnmorskorna. Detta är ett skämt till påstående. Solklart hade ledningen tänkt fel när semesterdirektiven skrevs och helt säkert är att de inte har någon som helst skam i kroppen. Men det struntar de nog i när de lapar sol i fem veckor under precis den period som de finner lämplig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar