6 maj 2017

Expressen - från kunglig transplantation till begraving

Det är någonting med journalister som har att bevaka vårt Kungahus och sedan skriva texter om det som de lyckas nosa fram.

Tilltalet i texterna blir förnumstiga, naiva och repetitiva!

Johan T Lindwall är en sådan som aldrig lyckats prestera en text som intresserat mig, som ändå är hyfsat rojalistisk och som många andra nyfikna på livet bakom slottsportarna.

Johan var under flera år reporter på Expressen. I dag är han chefredaktör på Svensk Damtidning och där kan han fortsätta att vältra sig i skildrandet av Hovet och dess medlemmar.

När Johan slutade på Expressen hade jag förhoppningar om att tidningen skulle komma att skildra de kungliga på ett ärligare och därmed intressantare sätt. Oj, vad jag bedrog mig!

Elias Giertz, som Johans efterträdare heter, har ett, om möjligt, ännu larvigare tilltal i sina texter. Dessutom är det endast ett fåtal rader i varje ny artikel som verkligen är ”ny.” Elias kör utmattningstekniken och återupprepar sådant han redan skrivit om, inte bara en gång utan två, tre och ibland ännu flera gånger!

Språket är en mellanstadieelevs och så klämkäckt så att vem som helst skulle kunna bli republikan!

När det gäller sanningshalten i det han påstår så lämnar också den en hel del att önska.

För en vecka sedan, den 29 april, kunde Expressen, som enda media i världen, berätta att Prinsessan Christina genomgått den stamcellstransplantation som var nödvändig på grund av den cancersjukdom hon drabbats av och där annan behandling inte gjort verkan. Elias var säkert stolt över texten.

I dag berättar Elias att när Prinsessan Desirées make, Niclas Silfverschiöld, begravs på torsdag så kommer hela kungafamiljen att delta. Däribland Prinsessan Christina. När dessa rader skrivs lyder texten fortsatt på webben:


Om det verkligen är så att Prinsessan Christina deltar så måste detta nog ändå betecknas vara något av ett mirakel!

Jag läser på 1177.se:

”Efter en transplantation kan man vara infektionskänslig och därför är det vanligt att man får vara isolerad på ett rum på sjukhuset under två till tre veckor. De flesta kommer hem inom den första veckan efter att isoleringen upphört.
Totalt brukar man vara på sjukhus tre till fem veckor. De flesta har återhämtat sig till stor del sex månader efter behandlingen, men det kan ta längre tid att återhämta sig helt.”

Jag hoppas att Prinsessan Christina är klok nog att ta hand om sig själv. Förhoppningsvis är allt bara ännu en dumhet (nej, det kan inte kallas misstag!) av Expressens fjantige hovreporter! (Har transplantationen alls ägt rum?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar