9 maj 2017

Europadagen borde vara helgdag!

Märkte du att det var helgdag i dag och kunde njuta av dagen och fira den fina grundtanken?

Jaså inte?

Själv såg jag ett par SL-bussar med flaggor under dagen och tänkte att det nog inte var för att fira just dagen i dag utan kvarglömda reliker från 1 maj, dagen som för länge sedan spelat ut sin rätt!

I dag har de flesta EU-institutioner hållit stängt och personalen har varit lediga. Den 9 maj är det nämligen ”Europadagen”, en dag som firas till minne av den franske utrikesministern Robert Schumans historiska deklaration just denna dag fast 1950 då han föreslog att ett embryo till dagens EU skulle skapas.

I dag är dagen tänkt som en påminnelse om att enighet inom Europas stater är av godo. Kanske svårt att tro i separatistiska tider som dessa. Tack och lov för att Macron vann det franska presidentvalet för vem vet vad som annars hade väntat runt hörnet? Troligen fasor vi inte kan föreställa oss!

Tyvärr är det, vad jag vet, inte någon EU-stat som har haft helgdag i dag utan bara EU-institutionerna men kanske vore det lämpligt att ändra på den saken?

Skrota 1 maj, då vänstervurmare får heja på de egna med begränsat motstånd från nazisttroll i Falun men där dagen i övrigt lämnar en hel del att önska.

En helgdag, i dag på Europadagen, skulle ge möjlighet för flera att visa att ”tillsammans” är bättre än ”var och en på egen hand.”

#EU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar