17 maj 2017

Partibytare och vildar borde lagstiftas bort!

Tro mig; Även om jag alltid röstat borgerligt och anser mig ha hyfsad koll på politiker, partier, politik och samhälle har jag aldrig hört talas om, eller för den delen beundrat, Patrick Reslow.

Det är jag glad för! 

Tills i dag satt han för Moderaterna i riksdagen men från och med nu har han deserterat ut på den högraste extremkanten.

Med jämna mellanrum kan vi läsa att somliga byter parti som andra byter skjortor. Patrick gör både och; Från (M) till (SD) och från blått till brunt (så otroligt färglöst!).

Många politiker som hoppar av det parti vars väljare har fått honom eller henne invald i något politisk sammanhang väljer att bli vildar, utan partiagenda och piska och utan att veta vad de egentligen vill överhuvudtaget. I fullmäktigesalar landet runt röstar vildar efter dagsform och eget själsligt befinnande, det senare brukar fattas många av dem.

Det är mer än hög tid för en lagändring!

Den som väljs in i något fullmäktige eller riksdagen för ett visst parti borde vara skyldig att omedelbart lämna den aktuella församlingen i samma stund han/hon meddelar att det inte längre är aktuellt att vara med i det parti vars väljare röstade in honom/henne.

Att flabba väljarkåren i ansiktet, meddela partibyte eller att man förvildats, sitta kvar på sin stol och tacksamt fortsätta att ta emot skattebetalarnas pengar för uppdraget som aldrig slutfördes som tänkt är oacceptabelt!

Anna Kinberg Batra (M) har därför helt rätt när hon kräver att Reslow ska lämna sin riksdagsplats. I morgon borde hon lägga en motion om en lagändring som gör dessa hopplösa nollors, oaktat parti, strategier ogenomförbara i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar