21 augusti 2015

Om Aftonbladet, ny regering och migrationsfrågan!

I dagens Aftonbladet består huvudledaren av en text signerad Karin Pettersson, i min värld en intill absurdum vänstervriden tyckerska som inte faller mig på läppen. I vanliga fall!
I dag kräver dock hon, och därmed hennes arbetsgivare, att Sverige får en ny regering! Hoppla!?!

Visserligen påstår hon dumheter som att regeringen måste sluta att inte våga uppröra ”medelklassväljare i Nacka” men det är ändå något av en historisk text som sosse-bibeln Aftonbladet publicerar.

SR Ekot gör en första analys av regeringens just påbörjade weekend på Harpsund. Många ord, långtifrån verkstad, presenteras av vår nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S). 
När det gäller den, minst sagt, superheta integrationsfrågan säger Magdalena att många av de som söker sig till Sverige i dessa dagar är ”utbildade sjuksköterskor, farmaceuter och läkare.” Hon krävs inte av SR Ekot att leda detta i bevis.

Dock är det ju så att om finansministern möjligtvis skulle ha rätt så återstår problemet med att få dessa välutbildade ut i arbetslivet. Såvitt jag har förstått är detta en process som vanligtvis handlar om ett antal år, kanske uppemot ett decennium!

Så länge de flesta svenskar tycks, åtminstone just nu, skita i skola, vård, omsorg, skatter, ekonomi, miljö och jordbruk vore det lämpligt om regeringen antingen ombildas rejält eller tar sig en rejäl bläcka under helgen (det lär finnas duktiga vinkonsumenter bland ministrarna) eftersom en sådan brukar kunna åstadkomma, förvisso annorlunda men ändå, kreativa idéer.

Aftonbladet borde för övrigt hålla sig för god för att racka ned på ”medelklassväljare i Nacka” eftersom dessa, liksom många av alla oss andra medelklassväljare i riket, står mer än beredda att rösta bort den nuvarande, tillika odugliga, regeringen, i sin helhet så fort möjlighet gives! Och det var nog inte andemeningen med Karin Pettersson ledare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar