16 augusti 2015

En favoritkorrespondent avslutar ett uppdrag!

Jag tror att jag är en något större nyhetskonsument än vad de flesta svenskar är. Jag gillar att ta del av, glädjas, uppröras, förfasas, skratta och gråta åt det som sker i Sverige och resten av världen.

Många gånger förfasas jag men inte främst beroende på att det som rapporteras är så fasansfullt utan att journalisten som rapporterar är det; Fasansfull!

Sedan finns det naturligtvis undantag som bekräftar regeln. Nils Horner, som mördades i Afghanistan, var en sådan. Knut Ståhlberg en annan.

I dag blev jag varse, via "Gomorron Världen" i SR P1, att en av mina nutida favoriter i dagarna avslutar sin nuvarande placering som utrikeskorrespondent för SR.

Han har i fyra år informerat oss om stort och smått i Tyskland och angränsande länder. Det har inte bara handlat om Angela Merkel och hennes politik utan han har dykt upp även i Sportradion och då initierat rapporterat om stora sporthändelser ur ett nyhetsperspektiv, samt med bravur intervjuat tyskar han mött på gatan!

Med en fantastisk röst, rätt intonation och på korrekt svenska och med, intill perfektion, korrekt översättning av sina intervjuoffer har han upplyst oss på ett sätt som många andra (de flesta kanske?) journalister borde avundas och lära av.

Jag kommer sannerligen att sakna Daniel Alling och hans klokheter från Tyskland.

Jag hoppas att Daniel får, och vill, fortsätta att med sin röst förgylla var nyhetskonsuments lyssnande. Även om det inte blir om och ifrån Tyskland så är jag övertygad om att han är absolut rätt man på rätt plats för oss som intresserar oss för nyheter och omvärlden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar