15 augusti 2015

Landstingsoppositionen fördärvar Stockholms kollektivtrafik!

I våras planerade det borgerliga styret i Stockholms läns landsting att höja SL:s 30-dagars biljett med 110 kronor för att kunna hålla en fortsatt hyfsad standard när det gäller service, turtäthet mm. Aftonbladet kallade förstås genast detta förslag för en ”chockhöjning”.

Förslaget blev dock nedröstat då vänsteroppositionen med stöd av SD gick emot prishöjningen.

Följderna av detta kommer vi nu att se med start från måndag då det jag väljer att kalla normaltidtabell medan SL fortsätter att påstå att vintern är här om mindre än två dygn och därmed kallar turlistorna för vintertidtabell börjar gälla.

I Stockholms län som växer så det knakar behöver vi mer och bättre kollektivtrafik, mer och bättre service och en mer logiskt tänkande opposition som orkar tänka tankar hela vägen ut!

SVT Nyheter Stockholm citerar i dag gratistidningen Mitti och berättar i dag att 16 T-baneuppgångar från och med måndag blir obemannade, åtminstone vissa tider. När dessa uppgångar är obemannade stängs också hissarna av. Anledningen sägs ha med säkerheten att göra!?!

En klok, men tyvärr anonym, spärrvakt säger till SVT att säkerheten tvärtom äventyras när hissar stängs och stationer blir obemannade. Det är lätt att hålla med denne anonyme anställde som troligen är rädd för vad arbetsgivaren ska säga om han stiger fram i rampljuset.

Om vi har en kollektivtrafik där anställda inte vågar stå för åsikter som påvisar oegentligheter och rena dumheter så har vi snart en ännu sämre kollektivtrafik.

Nu kommer det att gå ett år tills det är dags för nästa budgetförhandling i landstinget innan oppositionen tvingas inse att biljettpriserna måste höjas. De, oppositionen, kommer självfallet att skylla prishöjningen på det borgerliga styret i landstinget fastän det var de själva som såg till att vi nu går en höst och vinter tillmötes med kass turtäthet, undermålig service och säkerhetsmässiga problem i lokaltrafiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar