26 augusti 2012

Löfven talar - men säger fortsatt lite!

Sossarna rasar i senaste SIFO-undersökningen. Partisekreterare Carin ”butler-i-t-banan” Jämtin visade en smula självinsikt när hon under förmiddagen kommenterade detta genom att ifrågasätta det höga S-stödet i föregående opinionsundersökning.

FörväntningarnaLöfven, inför dagens sommartal i Stockholm, har varit höga. Skulle vi äntligen få veta något om vad sossarna vill, var pengarna ska tas osv?

Svaret blev ett nja!

Jag gillar Löfvens idé om att arbetsgivarna ska få slippa den andra sjuklöneveckan och att ansvaret i stället förs över till Försäkringskassan. Visserligen kommer det att kosta samhället en herrans massa pengar men jag tror att Löfven har rätt när han påpekar att våra arbetsgivare behöver ökat mod för att nyanställa.

Löfven fortsatte med traditionellt sossesnack när det gäller arbetslöshet. Han vill erbjuda ”utbildningskontrakt”, en kombo av utbildning och jobb, för 20.000 ungdomar varje år. Ekonomin kring detta utvecklade han dock inte.

Håkan poängterade att förbifarten vid huvudstaden måste byggas och det snarast. Bra! Kan bli en spännande uppgörelse med MP om, vilket gud förbjude, oppositionen skulle få möjlighet till maktövertagande i Stockholms Stadshus efter nästa val!

T-banan till Karolinska är ett ständigt krav från oppositionshåll i Stockholm. Jag förstår visserligen kravet men har svårt att se hur det rent praktiskt ska kunna genomföras med mindre än att en helt ny t-banesträckning byggs i stan. Om de västra förorterna, med Vällingby, Hässelby m fl förlorar vart tredje t-banetåg bara för att dessa ska dras ut till Karolinska så tror jag att vi har ett större kommunikationskaos på halsen. Hur problemet ska lösas är svårt att säga men en idé kunde ju vara att dra tvärbanan vidare från Solna, via Karolinska, in till t ex St Eriksplan.

Löfven kräver infrastruktursatsningar och annat byggande i en mycket stor omfattning. Det hade därför varit intressant att höra honom resonera kring energifrågan. Av detta blev det dock intet.

Det är dags att vi får ett entydigt svar från sossarna kring kärnkraften!

Ska allt byggas som Löfven vill bygga behöver vi inte bara veta hur finansieringen ska gå till. Vi behöver också veta hur energin till allt byggande ska åstadkommas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar