23 mars 2011

Musikutbud i tiden

På SVT Debatt framförs önskemål om bättre täckning av musiksmaker som innefattar ”knätofs”, svårartad jazz, visor och nutida klassisk musik. Bland mycket annat.
Häromdagen skrev en flock representanter för dragspelsförbundet, visarkivet och andra ett upprop om detta.
I dag är det Camilla Lundberg, musikboss på SVT, som tycker något liknande. I och för sig påstår hon att de ”udda” musiksmakerna knappast fått mindre sändningstid i public service utan att det är schlager och annat som tillåtits breda ut sig.
Jaa du Camilla; Undrar vad din arbetsgivare anser om ditt lilla utspel och nedslag på t ex melodifestivalen som häromveckan ännu en gång lockade ungefär 3 miljoner människor till soffhörnorna. Det är outstanding det mest sedda programmet under tv-året, helt i klass med han ankan på julafton.
Jag gillar många musikstilar, kollar gärna in en schysst klassisk konsert eller opera när sådant ges men jag är också schlagerfreak, jag erkänner.
Det handlar i grund och botten om efterfrågan! Att beklaga att tungsint jazz eller skillingtryck inte kan sändas en lördagskväll kl 20.00 säger mer om de som förespråkar denna typ av musik än om oss som gillar underhållning av mer lördagskvällslämpligt slag som lockar horder av folk som vill titta!
Och förresten; Eftersom Camilla är boss för SVTs musikutbud får hon väl föreslå ett borttagande av schlagern. Problemet är att hon då lär ta bort sig själv i samma ögonblick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar