9 mars 2011

Bravo Hysén Sr och Jr!

År 2000 slog Glenn Hysén ner en man på en toalett i Frankfurt. Anledningen var att mannen gjort närmanden och Glenn reagerade med att visa upp den hårda attityden.
År 2007 invigningstalar Glenn på Pride i Stockholm och frågar: ”Hur lätt är det egentligen för en 16-årig fotbollskille att komma ut…?”
Att det skulle handla om Glenns egen son Anton var det ingen som misstänkte.
I dag vet vi att så är fallet!
Anton är värd all uppskattning. Jag hoppas att hans offentliga utklivande ur den sunkiga garderoben kan bidra till att andra, kanske ännu större stjärnor inom olika idrotter, vågar ta steget. Det behövs förebilder! Att påstå att idrotten skulle vara befriad från allt utom heterosexualitet är sjukligt!
Jag hoppas, som Expressens krönikör Johan Orrenius, att vi om några år inte kommer att bry oss. Men så länge idrottande ungdomar fasar för att stå för den de är så lever vi fortsatt i stenåldern.
Till sist; Bravo Glenn! Den resa du gjort är fantastisk. Hoppas att du, som förälder, även kan vara ett föredöme för andra mammor och pappor till sportande juniorer!

2 kommentarer:

  1. Sexualitet kommer nog alltid beröra. Är du alltid helt fördomsfri för all slags sexualitet ?

    SvaraRadera
  2. Nej, det kan jag nog inte generellt svara att jag är. Men kärlek mellan två människor vid sina sinnens fulla bruk, och där båda är införstådda, kan aldrig förnekas. Inte ens i ett svettosande omklädningsrum på en idrottsarena!

    SvaraRadera