3 mars 2011

Kullenberg i nattluvan

När jag skriver dessa rader har nästan 5,4 miljoner människor sett den briljanta lilla trailern till filmen "Las Palmas". Gå in på Youtube om du inte gjort det och sök på: ”Baby trashes bar in Las Palmas”! Hysteriskt kul samtidigt som den är bedårande!
I dag flippar Annette Kullenberg ur på Expressens kultursidor och kallar verket för ”Kvinnoförakt för 800.000”.
Annette anklagar kortfilmaren Johannes Nyholm, pappa till ”skådespelerskan”, för att ha en förlegad kvinnosyn. Hon fortsätter med att tala om att hon minsann bott i Las Palmas ett antal år och aldrig sett några ensamma kvinnor på barerna där.
Kullenberg själv skriver numera krönikor i gratistidningen City. Det kanske är det enda uppdrag hon kan få efter mindre begåvade insatser hos tidigare arbetsgivare.
I krönikorna i City hamnar Annette ofta brevid någon gammeldags ölalkis på en parksoffa. Hon bjuder generöst på cigg och berättar om kvällar då hon sitter på något hak med ”ett glas vin”!
Undrar om det inte blev ett par glas rödtjut innan hon författade dagens text i Expressen?
Det är mossigt, tantigt och skrivet med något hon tror vara kaxig självsäkerhet. Vilket det absolut inte är!
Jag undrar hur många kvällar Kullenbergskan spenderat på sunkiga hak, på skumma bakgator i Las Palmas? Ensam. Pimplandes kannvis med sossetantsrödtjut. Jag vet inte men tror att det är ett ansenligt antal aftnar som hon smålullig lallat hem. Kanske är det därför hon nu börjar tappa greppet.
Inte för att jag någonsin gillat de alster hon producerar.
Däremot har jag jobbat som reseledare på Kanarieöarna. Och vet att det inte finns något så patetiskt som ensamma tanter, i alla åldrar, som packade på vin tror sig styra världen och ständigt sitta inne med den absoluta sanningen!
Jag ser på filmsnutten igen. Ta mig sjutton om det inte är en liten Kullenberg som skådespelerskan vill visa oss...

2 kommentarer:

  1. Du vet väl att Annette är stora syster till advokat "KullaGulla" i Assagemålet...samt har en syster till i svensk dagspress, kanske emeritus...

    SvaraRadera
  2. Självklart har jag koll på det! Å släkten har massor med andra intressanta detaljer oxå som inte många känner till :-)

    SvaraRadera