Tack för att du hälsar på! Fortsätt gärna med det! Här kommer jag av och till att tycka till om sakers tillstånd. Högst subjektivt! Det kommer att handla om sådant som upprör mig, berör mig eller på annat sätt förtjänar att påpekas!
18 mars 2011
Livsmedelsmatematik :-)
Trångsvikens chark i Jämtland påstår att en av deras korvprodukter innehåller 104% kött! Och företagets produktionsansvarige Marcus Färnström försvarar siffran! Vad skönt det är att få gapflabba ibland J! Det gör nog däremot inte Marcus mattelärare…
Han uttryckte sig nog bara slarvigt, eller så kunde han inte matematik. Dessutom låter det förbannat lite. För att tillverka en riktig salami på ett kg går det åt mellan 1,6-1,8 kg kött eftersom den ofta både torkas och röks och vattnet då försvinner...
Han uttryckte sig nog bara slarvigt, eller så kunde han inte matematik. Dessutom låter det förbannat lite.
SvaraRaderaFör att tillverka en riktig salami på ett kg går det åt mellan 1,6-1,8 kg kött eftersom den ofta både torkas och röks och vattnet då försvinner...