Lövbiffar inköpta på någon av våra stora butikskedjor, färdigskivade i någon köttfabrik många mil bort och lagda i gasfyllda förpackningar har varken med löv eller biff att göra längre! I dag får vi skivor som är 5-6 mm tjocka och någon besserwisser påstår kanske att det bara är att banka ut produkten. Nej, det är det inte! Att smasha sönder varenda köttfiber och sedan tro att det blir en mör och god köttbit på tallriken är allt annat än korrekt.
Jag minns en tid i mitt liv då jag hade förmånen att handla i en liten lokal butik med manuell köttdisk. Handlaren själv stod bakom disken och när han tog köttstycket för att skiva upp mina hett efterlängtade lövbiffar så var det knappt han var i närheten av skärmaskinen. Resultatet blev supertunna biffar som efter ett snabbt besök i en superhet stekpanna smakade gudomligt. Varför går det inte att få uppleva detta längre? Är vi så otroligt okräsna numera när det gäller vår föda? Skrämmande i så fall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar