23 september 2010

Lyxhotell med sunkigt yttre :-(

Det är ett av Stockholms finare hotell, enligt en del det allra finaste. Tidiga morgnar är det fascinerande att se sopor langas ut samtidigt som färska grönsaker hivas in i dörrar alldeles bredvid varandra. Mitt i alltihopa ligger även personalentrén där det, just som sopor och färskvaror byter plats, är en livlig trafik eftersom det är skiftbyte.
Matrester hamnar ofta på den livligt trafikerade gatan och på trottoaren och en unken doft av sopor ligger tung och jag tänker i mitt stilla sinne att det inte känns kul att färska grönsaker och andra livsmedel vistas i den miljön och lite senare på dagen skall serveras på de exklusiva restaurangerna på hotellet.
Från huvudentrén, som ligger runt hörnet, strömmar en del gäster på väg ut mot äventyr eller arbete och passerar understundom dessa mindre trevliga delar av etablissemanget.
Trottoaren och en större bit av gatan är ständigt kladdiga och klistriga av matrester och jag kan inte låta bli att fundera på varför inte någon ansvarig ser till att skicka ut en brigad med personal – flera gånger om dagen - utrustade med högtryckstvättar?!?
Visst, jag tror inte någon vill veta hur det ser ut i ett restaurangkök i allmänhet. Däremot borde ett förstaklasshotell kunna hålla det yttre skenet uppe vilket inte detta hotell gör. Jag skulle inte rekommendera någon av mina bekanta att boka rum här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar