26 januari 2019

Nya tv-avgiften skipar rättvisa!


Läste just en tröttsam insändare i en av huvudstadens gratistidningar. 

Insändarskribenten K Wahlberg ondgör sig över den nya tv-avgiften och påstår att den är ”orimlig.” Wahlberg säger sig inte begripa att en ”arbetande 18-åring” som bor hemma ska behöva vara med och betala.

Som ensamstående har jag fram tills nu betalat 2 340 kronor om året i tv-licens. Med den nya avgiften blir min kostnad i stället 1 347 kronor per år.

Äntligen skipas en smula rättvisa när alla som på ett eller annat sätt använder public service-tjänsterna, och därmed slipper reklamavbrott var tionde minut i t.ex. finfina filmer, är med och betalar.

Varför en familj med vuxna hemmaboende barn med inkomst ska slippa undan billigare än vi som är singlar, och vi är många, särskilt i Stockholmsområdet, är obegripligt svårt att förstå.

Att public service får högre intäkter med den nya avgiften gör att de kan bli ännu bättre på jobbet, något som kommer oss alla till godo. Även de som inte förstår sig på enkel matematik eller som inbillar sig att 18-åringar aldrig någonsin tittar på tv eller lyssnar på radio via gamla typer av apparater, på surfplattor eller via smarta telefoner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar